: Ferie: Dyrt å campe i Sveits – se hvor det er billigst | Din Fritid

Ferie: Dyrt å campe i Sveits – se hvor det er billigst

I en undersøkelse foretatt av tyske ADAC, har man undersøkt hva det koster for en familie med to voksne og et barn, å campe på europeiske campingplasser med campingvogn eller bobil. 12 land var med i undersøkelsen.

 


I en undersøkelse foretatt av tyske ADAC viser det seg at Sveits er det dyreste av alle europeiske land, å campe i, i høysesongen.

Det viser seg at Sveits er det dyreste av alle europeiske land, å campe i, i høysesongen. Med en gjennomsnittspris på 46,27 Euro ligger Sveits på topp etterfulgt av mange camperes favorittdestinasjon, Italia, der gjennomsnittsprisen ligger på 41,49 Euro. Ungarn er billigst, der familien slipper med å betale gjennomsnittlig 22,22 Euro. - Det er stor forskjell på, hva det koster å campe i Europa. Sveits er generelt et dyrt land å reise i, også som camper, men ellers er det spesielt landene rundt Middelhavet, som ligger i den øvre enden, sier feriekonsulent i Danske FDM Frederik Valmin, som understreker, at det er snakk om gjennomsnittspriser. Spennet mellom de dyreste og billigste campingplassene er da også spesielt stort i land som Italia og Frankrike, der ikke bare de enkelte plassers fasiliteter, men i høy grad også beliggenhet og herlighetsverdi, er avgjørende for prisen. - Det er ingen tvil om, at plassene sydpå og ut mot Middelhavet trekker gjennomsnittet opp. Nettopp Middelhavet lokker mange, og det er også årsaken til, at Kroatia, som opp gjennom årene har vært en populær destinasjon blant campere, er blant de dyrere landene, sier Frederik Valmin. Mer overraskende er det, at Tyskland, som mange campere kjører igjennom, har Europas tredje laveste gjennomsnittspris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden