Din Fritid 1-2024 | Din Fritid

Din Fritid 1-2024

Her kan du se vår utgavevideo!

Din Fritid med bobil & caravan er i 2024 i sin 29. årgang, hele veien med inspirasjon, nyheter og hygge - til våre viktige lesere!

Denne utgaven er hos abonnentene i uke 6 og i løssalg fra og med 15. februr 2024. Fra denne dagen av vil også alle artikler i utgaven bli synlige på denne siden!

Er du abonnent (papir eller digitalt) kan du laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også eldre utgaver tilbake til 2016. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Ikke abonnent? Send oss en epost (klikk her) eller ring 9623 4343, så ordner vi det!

Innhold i denne utgaven: 

Fram til nylig har Erwin Hymer Group hatt heleide agenter som representanter i europeiske land. Et av unntakene har vært Norge, hvor Solid Import (tidligere Kroken) har ansvaret. Fra 2025-sesongen blir det endringer på det.

For mange er Kiel et sted man hastig passerer for å rekke fergen. På denne turen tilbragte vi tre dager i området. Det var været som ledet oss hit, og det viste seg å være et spennende valg.

Toppserien fra Kabe heter Imperial. Dette er eksklusive, velutstyrte og kompetente biler med drivlinje fra Mercedes og tandemchassis fra AL-KO. Siste tilskudd i Imperial-serien er i790 LQB, som ble lansert i Norge på Caravan Xpo i september.

Den beste måten å se en god film, er på stor skjerm i godt selskap. Vi har testet ut en prosjektor som gir nye dimensjoner til filmopplevelsen, og som fungerer supert på tur!

Med sine myke svaberg, dramatiske klipper og sjarmerende fiskevær er vestkysten et unikt og sjarmerende hjørne av Sverige. Her kan du ri bølgene i en kajakk, eller kanskje hoppe på en båttur? Området frister med vakker skjærgård og flotte campingplasser, men også helleristninger, kunstutstillinger og storbyliv.

Hobby Beachy er en kul og annerledes vogn, som vi har skrevet om før. Modellen har enkle løsninger og et kreativt moderne ungt design. Vognen frister mange, men modellen er for enkelt utstyrt for den typiske norske kunden. Derfor kommer nå en ny norskutviklet utgave.

Den årlige kåringen av de mest innovative produktene i bransjen, gikk av stabelen under CMT-messen i Stuttgart i begynnelsen på januar. Din Fritid er jurymedlem og var som vanlig til stede.

Jeg sitter bakoverlent i passasjerstolen med føttene komfortabelt plassert i baksetet. Det er trivelig her inne i Eura Mobils bybobil. Det er lyst og ikke minst varmt. Ute uler vinden. Interiøret er preget av lyse materialer, og det er bokstavelig talt metervis med forseggjort lys i denne modellen.

Med et firesifret antall stemmer, har bobil-folket talt: Røyrane bobilparkering fikk en tredjedel av stemmene, og fikk med det tittelen «Norges beste Bobilplass 2023». Din Fritid gratulerer!

Tallene fra fjoråret er nå klare: Totalt 11 781 brukte bobiler fikk nye eiere i 2023. Mens hele 19 810 nøkler til brukte campingvogner skiftet hender i fjor. Nysalget har en fortsatt nedadgående kurve.

Hele fem hull i gulvet kan du få på denne vogna fra Minnesota-baserte produsenten Ice Castle Fish Houses. Hvordan skal du ellers kunne isfiske på komfortabelt amerikansk vis?

Han ser optimistisk på fremtiden, og lar seg stadig vekk fascinere av caravanbransjen. Din Fritid har snakket med konsernsjef i Ferda, Leif Terje Hansen, om sammenslåingen av Tellus og Ferda, landets to største kjeder, og veien videre.

Jeg har aldri før vært i en fabrikk som er så ren og ryddig. Men det er kanskje ikke så rart, for når Niesmann+Bischoff gjør noe, som å invitere til fabrikkbesøk, så har de forberedt seg.

Caravan, Motor, Touristik er det fulle navnet på CMT-messen. Årets utgave sparker i gang året, og ble som vanlig holdt i Stuttgart. Fra den 14. til 22. januar trakk messen til seg over 234 000 besøkende.