Matopplevelser på hjul: Nachos i Kiel | Din Fritid
Matopplevelser på hjul

Nachos i Kiel

For mange er Kiel et sted man hastig passerer for å rekke fergen. På denne turen tilbragte vi tre dager i området. Det var været som ledet oss hit, og det viste seg å være et spennende valg.

Kjører du 20 minutter nordøstover fra fergeområdet i Kiel, kommer du til Wendtorf kommune i Schleswig-Holstein. Her begynner en flere mil lang strandlinje. Denne kyststrekningen er inndelt i ulike områder med forskjellige strandaktiviteter og ulike soner. En flott asfaltert gangvei strekker seg langs stranden, og det er enkelt å ta frem sykkelen, skateboardet eller bare å spasere seg en tur.

Overnatting

Det er mange småbyer og campingplasser å velge mellom. Vi valgte et av de rimeligste overnattingsstedene. Vi ønsket oss et fredelig sted å parkere og med kort avstand til sjøen. Det fant vi på Parkplatz Brasilien Schönberg. Her er det kun 50 meter til havet, god plass mellom bilene på gressplenen, tilgang på toalett, muligheter for tømming og påfyll av vann og knapt fem minutter å sykle til butikken. Det var i tillegg deilig stille og fredelig på plassen.

Etter flere uker på veien føltes tanken på å stå stille i tre dager litt voldsomt. Men vi fant fort roen og det var utrolig deilig. Dagene ble tilbragt med bading både sent og tidlig, sykkel og skateturer, boklesing på gresset foran bobilen og ikke minst mye god mat og drikke.

Strandstol eller surfing

Det er vindutsatt her, også noe området er kjent for. Det passer bra for deg med en drøm om å lære vindsurfing. Om du liker bedre å slappe av, kan du leie en strandstol og sitte i le for sol og vind. Selv tok vi med en strandparaply, og under denne kunne mannen min gjemme seg for solen. Etter tre deilige og late dager ble det shopping i Kiel, før vi tok ferga hjemover.

På late varme dager så passer det med lett og enkel mat. En av dagene fikset jeg nachos, som vi koste oss med på gresset foran bobilen.

Nachos passer både som kosemat og middagsmat, det er bare å tilsette mer kjøtt og bønner for et mer mettende måltid. Du kan bruke ferdig krydder og salsa, eller lage selv.

Guacamole derimot, må aldri kjøpes ferdig, den lager du selv på to minutter og smaker alltid best.

Nachos

 • Stek 200 gram kjøttdeig
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ss paprika pulver
 • 1 spisskummen
 • 1 klype salt
 • ½ ts pepper
 • 1 neve ost
 • ½ pose nachos

Slik gjør du:

 • Stek først kjøttdeig og tilsett krydder og litt vann. Ha dette over i en skål. Legg deretter nachochips i stekepanna, og strø over osten. Legg lokk på stekepanna og la det stå på svak varme til osten har smeltet. Strø deretter over den stekte kjøttdeigen.
 • Serveres med guacamole, salsa og eventuelt rømme.

Guacamole til to personer

 • 1 stk. moden avokado
 • ½ lime
 • 0,5 båt hvitløk
 • 1 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du:

 • Del avokadoen i to og klem den ut i en skål. Klem over en ½ lime og tilsett hakket hvitløk og frisk koriander. Bruk en gaffel og mos det hele godt sammen.

Salsa

 • I boks knuste tomater (av god kvalitet)
 • 1 neve hakket frisk koriander
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss rødvinseddik
 • ½ ts chili pulver

Slik gjør du:

 • Finhakk koriander og bland alle ingrediensene i en bolle.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden