Sveriges vestkyst: Herlige Västkusten | Din Fritid
Sveriges vestkyst

Herlige Västkusten

Med sine myke svaberg, dramatiske klipper og sjarmerende fiskevær er vestkysten et unikt og sjarmerende hjørne av Sverige. Her kan du ri bølgene i en kajakk, eller kanskje hoppe på en båttur? Området frister med vakker skjærgård og flotte campingplasser, men også helleristninger, kunstutstillinger og storbyliv.

Din Fritid har vært på bobiltur langs Sveriges vestkyst. Vest-Sverige er landets største campingområde, og hadde hele 10,5 millioner gjestedøgn i 2022. Tre fjerdedeler av disse besøkende var svenske, mens Norge står for den desidert største utenlandske turiststrømmen, med rundt 11 prosent. En langt større andel enn for eksempel tyskerne, som ligger på rundt 3,5 prosent. Av alle gjestedøgnene står camping for en tredjedel. Og tallene viser tydelig at nordmenn liker spesielt godt å campe i Sverige.

Den største campingplassaktøren i landet er Svensk Camping, som står for rundt 70...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden