Din Fritid 2-2024 | Din Fritid

Din Fritid 2-2024

Her kan du se vår utgavevideo!

Din Fritid med bobil & caravan er i 2024 i sin 29. årgang, hele veien med inspirasjon, nyheter og hygge - til våre viktige lesere!

Denne utgaven er hos abonnentene senest uke 12 og i løssalg fra og med 21. mars 2024. 

Er du abonnent (papir eller digitalt) kan du laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også eldre utgaver tilbake til 2016. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Ikke abonnent? Send oss en epost (klikk her) eller ring 9623 4343, så ordner vi det!

Innhold i denne utgaven: 

Å campe ved Rhinens bredde er en opplevelse. Først og fremst med tanke på all skipstrafikken. Her sitter vi under markisen og beundrer både laste- og cruiseskipene ute på den mektige elven. Camping Sonneneck strekker seg kilometerlangt, og alle plassene har enten strandtomt eller elveutsikt.

For første gang siden 2009 bygger Sunlight bobil på Ford-chassis. Modellen med sitt svarte førerhus og sølvfargede bodel, har et tøffere utseende enn vi er vant til fra Sunlight. Potensialet er også høyere. Vi vil påstå at Sunlight med denne nyheten mer lanserer en mellomklassebil enn en innstegsbil.

Lundåkra i Landskrona tilbyr overnatting for bobiler helt i sjøkanten. Her får du levende utsikt til en pulserende båthavn. Kun kort vei fra E6, er det mange som finner veien til denne koselige bobilplassen. Det er bare snaue seks mil til Malmø og Øresundbrua, og i klarvær kan du se en del av den berømte brua.

Alde er det lille svenske selskapet som takket være sin visjon om å lage et varmesystem som verken synes eller høres, har klart å erobre Europa og få fotfeste i Nord-Amerika. Vi har vært på besøk for å se produksjonen.

Rett sør for Barcelona svinger motorveien A2 litt inn i landet, og terrenget blir mer kupert. Et landskap som gir god grobunn for regionens vin- og cavaproduksjon. Kun 15 minutter fra hovedveien ligger Art Cava, en liten produsent som ønsker spesielt bobilfolket velkommen.

Din Fritid har vært på verkstedkurs for caravanteknikere. Å fullføre kurset i regi av Norges Caravanbransjeforbund gjør at caravanverksteder oppfyller verkstedforskriften for å få lov til å reparere såkalte mykkarosserier.

På vei hjemover fra Frankrike fant vi en campingplass litt utenom det vanlige. Det var nesten en litt hippie-følelse og stemning over plassen. Her var alle bare rolige og avslappet.

En gjennomsnittlig innbygger i Guadix i Sør-Spania vil bli passe fornærmet om de blir kalt huleboere. Det er kanskje ikke så rart når man besøker byen og selv kan se de flotte boligene, som delvis er synlig – og delvis bygget inn i fjellene.

Måten Eura Mobil gjør sammenføyningen av gulv, vegger og tak er unik. De fleste produsenter skrur og eventuelt limer delene sammen. Din Fritid har vært på fabrikken og sett nærmere på Eura Mobils hellimte teknologi.

Nortronix lanserer i disse dager en splitter ny alarm. NX-20 er bygget på den mest moderne blåtann-teknologien på markedet og kan kobles trådløst til et bredt utvalg sensorer.