Matopplevelser på hjul: Risotto i Belgia | Din Fritid
Matopplevelser på hjul

Risotto i Belgia

På vei hjemover fra Frankrike fant vi en campingplass litt utenom det vanlige. Det var nesten en litt hippie-følelse og stemning over plassen. Her var alle bare rolige og avslappet.

Vår opplevelse var nok også preget av at vi kom fra en litt masete storby, med en ikke fullt så koselig campingplass. Uansett var det å komme fram til Camping Les Murets i Belgia som å komme til en oase i den trykkende sommervarmen.

Dukkert

Vi parkerte bilen på vår anviste plass, og så var det bare å komme seg ut i elven for en forfriskende dukkert. Camping Les Murets ligger fredelig til helt sør i Belgia, ved elven Ardenne. Plassen er rustikk og bygningene enkle. Det gjelder også fasilitetene, selv om du finner alt du trenger her. Inkludert dusj, ferskvann og tømmemuligheter.

Hit kommer folk i alle aldersgrupper, noen med telt, noen i ombygde bobiler og andre i campingvogner. Veien er smal og kronglete, så vi var glade at bobilen vår ikke er så stor. Men vel fremme var det bare fryd. Du kommer hit fordi du ønsker å slappe av og nyte atmosfæren.

Bybobil i byen

For å komme til campingplassen kjørte vi gjennom byen Liege. En forholdsvis stor by, men med så smale gater at det er en lengdebegrensning på seks meter. Den samme regelen gjelder også på campingplassen, som har en regel om maks 6,0 meter lengde på kjøretøyet.

Vi fikk plass på gresset, med god avstand til neste bil. Campingplassen er ikke så stor, det var like kort avstand til baren som til elven. Siden det var så varmt, byttet jeg på å hoppe i elva og å sitte i skyggen ved baren. Kun avbrutt av en god bok under et tre.

Liker du det stille og rolig, så er dette stedet å besøke. Barn er velkomne og det er flere lekeplasser her. Men det er ikke lov å spille musikk eller radio høyt. Folk kommer hit for å finne ro. Det er også fine turstier i området, men for vår del var det altfor varmt.

Lokal pizza

Hver kveld var det mulig å bestille pizza i baren, noe mange av oss benyttet oss av. Etter som plassen ble fylt opp i den lille baren, havnet vi på bord med et hyggelig par fra Nederland. De reiste i en liten Mini, men hadde et telt som var tre ganger så stort som bilen. De var også ute etter roen på campingplassen, og tok ellers kun noen rolige sykkelturer i området.

Det var gøy å bare gå rundt på campingplassen og se de ulike campingbilene og teltene, her var det stor variasjon. Jeg falt for den gamle Landroveren som var gjort om til en liten bobil.

Selv om vi tok det med ro, så blir man sulten. For å gjøre det enkelt laget jeg risotto, som er min favorittmat på tur. Det er lett å variere (selv om jeg sjeldent gjør det), smaker alltid digg og er like enkelt å lage til mange som til få.

Så på denne varme sommerdagen ble det risotto med en forfriskende salat i skyggen.

Risotto

For to personer

 • 120 gram risottoris
 • 1 løk
 • 200 gram sopp
 • 50 gram parmesan + litt til topping
 • (200 gram spekeskinke)
 • 2 dl hvitvin
 • 4 dl buljong
 • 2 ss olje
 • En klatt smør

Slik gjør du det:

 • I en kjele koker du opp buljongen.
 • I en dyp stekepanne freser du opp den kuttede løken og soppen til det blir mykt, tilsett risen og fres det i et minutt.
 • Tilsett deretter hvitvinen og la det koke nesten ut, skru så ned til svak varme. Tilsett deretter buljong til risen, tilsett litt om gangen med en øse. La buljongen koke nesten ut før du tilsetter mer, men pass på slik at det ikke blir for tørt så det brenner seg. La risen putre i ca 25 min (mens du tilsetter buljong). Du er ferdig når risottoen har en kremete konsistens. Den skal ikke være for våt. Ta så en klatt smør og raspet parmesan og rør inn i risen.
 • Riv litt parmesan - og ev litt strimlet spekeskinke - på toppen og server.

Lokasjon

Camping Les Murets

Chemin d’Enonck 75, 4130 Hony – Esneux

Nett: lesmurets.be/en

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden