Tyskland: Rhindalen: Strandtomt ved Rhinen | Din Fritid
Vi har flaks og får tildelt en strandtomt nær både servicehuset og restauranten.
Tyskland: Rhindalen

Strandtomt ved Rhinen

Å campe ved Rhinens bredde er en opplevelse. Først og fremst med tanke på all skipstrafikken. Her sitter vi under markisen og beundrer både laste- og cruiseskipene ute på den mektige elven. Camping Sonneneck strekker seg kilometerlangt, og alle plassene har enten strandtomt eller elveutsikt.


To kilometer fra den ene enden til den andre gjør at campingplassen har rekordmange strandtomter.

Camping Sonnenecks område strekker seg i en bue langs elven Rhinen og en av dens mange svinger. Dette gjør at nesten alle campere har sin egen strandtomt eller i det minste elveutsikt med sol hele dagen. Vi ankommer midt i høysesongen, men blir likevel tildelt en plass ved stranden, rett ved siden av servicehuset, noe som tyder på at det er mange strandtomter tilgjengelige. Et skilt stukket ned i gresset på den flotte plassen vi fikk tildelt forteller at den er reservert, men ikke før om et par dager. Flaks!

Det er nok en smart idé å reservere på forhånd hvis man gjerne vil ha plass på første rad. Og det vil vel alle? Vi ruller ut markisen og setter oss i campingstolene og innser raskt at dette stedet er perfekt for alle som liker å se på båter.


Luksuscruiserne på elven med hundrevis av passasjerer i lugarene med egne balkonger. Noen ganger sitter de med kikkerter og ser på campinggjestene som ser tilbake med sine kikkerter.

Variert målgruppe

Sonneneck er en campingplass som ser ut til å være populær blant et bredt publikum. Mange barnefamilier, men også eldre par eller unge, aktive gjester med interesse for sykling og vandring. Campingplassen ligger i et område fylt med severdigheter, eventyr og naturopplevelser. Servicetilbudet på selve campingplassen er også bredt. Her er et stort svømmebasseng, som alltid ser ut til å være populært. Bading i elven er ikke tilrådelig. Dels på grunn av strømmene, men også på grunn av all forurensningen i den 120 kilometer lange vannveien. Tidlig om morgenen og sent på kvelden brukes bassenget av campere som gjerne vil svømme litt før og etter sengetid. På dagtid, når solen står høyt på himmelen, er det familier med barn som dominerer, men bassenget er stort nok til at alle får plass.


Et stort svømmebasseng med solsenger og en liten vannsklie. Plaskebasseng for de minste til høyre.

Restaurant

Like ved strandkanten ligger en restaurant med hyggelig utendørs servering og utsikt over de forbipasserende skipene. Under vårt opphold var det et fotball-mesterskap med kamper som ble vist på storskjerm i et stort provisorisk telt. Dessverre var Tyskland allerede ute av turneringen, så her var det tomt og øde. De tyske flaggene henger fortsatt i taket på en litt sørgmodig måte. Servicehuset, det finnes to av dem hvorav det ene er større, er sammenkoblet med restauranten. Her er det som forventet dusjer, toaletter, et vaskerom og et kjøkken. Varmtvann i dusjene er inkludert i campingavgiften, så det kreves verken mynter eller brikker.


Restauranten og baren i samme bygning som det største servicehuset. Til venstre skimtes bassenget, og til høyre utenfor bildet er det en utendørs servering med utsikt over elven.

Cruise eller camping?

Vår første dag på Sonneneck legger vi merke til hvert eneste skip som brummer eller glir forbi. Enten det er containerfartøy, lektere eller luksuriøse cruiseskip, lange og hvite som stearinlys. Våre naboer tar ofte frem kikkerten sin, og plutselig vinker og ler i retning et av cruiseskipene. Det viser seg at de har fått øye på et par om bord som også er utstyrt med kikkert, som vinker tilbake. Et øyeblikk fylt av vennskap. Så nært, men likevel så langt fra hverandre. Forskjellige, men likevel så like. Jeg lurer på hva de to parene tenker om hverandres ferieformer?

Andre dag på Sonneneck er vi nesten helt immune mot båtene. Det må være veldig spesielle båter for at vi skal peke og snakke om dem. Den dunkende motoren kombinert med lukten av skipsbrensel, spesielt merkbar fra fullastede skip som kjemper mot strømmen, er mindre hyggelig. Campingplassen er omgitt av ulike transportmidler. I tillegg til elven med alle skipene på den ene siden, går Bundesstrasse 9 (B9) på den andre siden av campingplassen. Ved siden av den går også jernbanen med sine tog fra DB. Til tross for alt dette, er ikke campingplassen et bråkete sted.


På de fantastiske vinmarkene i skråningen rett bak campingplassen er det gode turmuligheter. Foto: Francesco Carovillano/ GNTB

Aktiv?

Når det gjelder andre aktiviteter, er det mange turstier og en sti som fortsetter langs stranden. Hvis du heller vil sykle, er det en fin sykkelsti til Boppard på den ene siden og småstedet Oberspay på den andre. Der er det også butikker og restauranter. Hvis du tar deg til den andre siden av B9, er det små veier oppover vinmarkene med vakker utsikt.

For selv om denne artikkelen først og fremst handler om campingplassen Sonneneck, er det umulig å ignorere nærområdet. Elven Rhinen har gjennom årtusener gravd seg ned i det omkringliggende landskapet, og derfor er elvebreddene mektige. I dette området rundt Boppard gjør elven også et par kraftige svinger, noe som gjør landskapet ekstra spennende. Skråningene egner seg godt for vinproduksjon med god drenering og passe mengde sol, kombinert med god jord.

Noen mil sør for campingplassen finner du den berømte klippen Loreley, der skipenes styrmenn utfordres av en meget brå sving med sterke strømmer. Spesielt ved flo og fjære er det et vanskelig sted å navigere. Mange skip har forlist her, også i moderne tid. Ifølge legenden er det vakre Loreley som sitter og kjemmer håret med en gullkam, øverst på den 132 meter høye klippen. Styrmennene blir så fortryllet av synet av henne at de tabber seg ut med navigasjonen og går på grunn, sies det.


Selveste Loreley troner på toppen av klippen. Foto: GNTB

Utsiktspunkt

Utkikksplassen på den 132 meter høye Loreley-toppen er fenomenal. Her ser du masse av den berømte elven og dens spektakulære omgivelser. Loreley er juvelen i den midtre delen av Rhindalen, som siden 2002 har vært oppført på UNESCOs verdensarvliste. Omgivelsene er også rike på slott, borger, turstier og spennende vegetasjon. Det er knapt mangel på historiske severdigheter rundt Camping Sonneneck. Byen Boppard, som ligger innenfor sykkelavstand, var for eksempel en av de viktigste knutepunktene i det romerske riket, med mange ruiner fra denne tiden. Blant annet Romerkastellet, hvis 4,7 hektar store gårdsplass og tre meter tykke murer er en godt bevart attraksjon.

Campingplassen er ikke åpen om vinteren, og servicehusene er ikke isolert, så på kalde vårdager og høstdager kan det bli litt kjølig på føttene. Innsjekking skjer på tradisjonell måte når personalet er til stede og kan åpne bommen. Det er ingen steder for korttidsgjester utenfor bommene. Sonneneck er en hyggelig campingplass for noen dagers opplevelser i Rhindalen.


Byen Boppard ligger nydelig til ved Rhinens bredd. Foto: Francesco Carovillano/ GNTB

Sonneneck - Der Campingpark

  • En to kilometer lang campingplass som følger den slyngende bredden av elven Rhinen. Tradisjonell campingplass med bom og åpningstider, uten spesielle bobilplasser utenfor bommene. I nærheten er det mange severdigheter som museer, turstier, golfbaner, taubaner, fergeturer osv.
  • Antall plasser: 300
  • Pris: 7/8 euro per kjøretøy, 8 euro/voksen, strøm 5 euro/dag (høysesong) Åpningstider: 27. mars - 22. oktober
  • Areal: 10 hektar (2 kilometer lang)
  • Service: Tømming/fylling av vann og toalett, vaskerom, dusjer, toaletter, avfallssortering osv. Annet: Basseng, barnebasseng, lekeparker, trampoline, bordtennis, boulebane, ungdomshus med spill, restaurant, utendørs servering, bar, sykkelutleie, fiskemuligheter, frokostbrød/frokost, gassbytte, wifi, hundedusj, minigolf, volleyball, turstier og sykkelsti til nærliggende samfunn med butikker og større tilbud.
  • Nettsted: sonneneck-camping.de
  • Servicehus: 2
  • Lekeparker: 5
  • Butikker: 1
  • Utendørs serveringssteder: 1

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden