Sør-Spania: Hulehusene | Din Fritid
Sør-Spania

Hulehusene

En gjennomsnittlig innbygger i Guadix i Sør-Spania vil bli passe fornærmet om de blir kalt huleboere. Det er kanskje ikke så rart når man besøker byen og selv kan se de flotte boligene, som delvis er synlig – og delvis bygget inn i fjellene.

Guadix, Spania: Mindre enn en times kjøretur fra Granada, på nordsiden av Sierra Nevada-fjellkjeden sør i Spania finner du Guadix. Denne regionen av Spania byr på en unik natur og en steinsort som gjør det regningssvarende å lage hus i fjell. Det gir muligheter for å ha et halvt hus utenpå en flott innredet hule. Noe som gir perfekt beskyttelse mot en stekende sol, her sør i Europa.

For byens unike byggestil handler mer om å tilpasse seg naturen og miljøet enn om å...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden