Bobillykke: Søndagsro | Din Fritid
Det er ikke søndag hver dag - noe som også påvirker frokosten.
Bobillykke

Søndagsro

En søndagsmorgen ved dette frokostbordet i denne bobilen, reflekterte Steinar Nilsen over at denne stunden var spesielt verdt å nyte - fullt ut. En lang frokost med utsikt over Fauske i Nord-Norge, sammen med kona Bodil var helt topp.

Budskapet er klart: – Søndagsfrokost i bobil er klart undervurdert - det er fullt på høyde med stress-senkende øvelser og blodtrykksdempende medisiner, mener Steinar.

Ekteparet hadde tidligere en hytte ved sjøen som de solgte etter 20 år. Etter overgang til bobil har paret fra Bergen blitt veldig glade i å reise.

– Hvordan kom dere på idéen om å bytte hytte med bobil?

– Det var tilfeldig. Vi var på en bensinstasjon og kjøpte noe å spise, da det stoppet en bobil ved siden av oss. Da slang jeg ut: en sånn skulle vi hatt!

Det var en lite gjennomtenkt kommentar som kanskje ikke betydde så mye der og da. Men et lite «bobil-frø» var sådd. Det skulle gå et halvt år før ord ble til handling, men da startet også bobileventyret. Dette var 10 år siden. Og tilværelsen ble absolutt noe helt annet etter det, forteller Steinar til Din Fritid.

Med bobil fikk paret anledning til å besøke familien som bor i Saltdal og Bogen i Nord-Norge. De siste åtte årene har de reist mye til Nord-Norge.

Etter en lek med ord fikk bobilen navn, inspirert av den treffende kombinasjonen av fornavnet til kona og etternavnet deres: Bobilsen.

Søndagslykke

Før denne deilige frokosten, på denne deilige søndagen, hadde fruen påstått at de skulle rusle en tur etter mat. Selv foreslo mannen i «huset» campingstol og kaffe. Hva hver dag bringer, planlegges ikke så grundig.

– Og sånn går no’ dagan, sier Steinar, på en dialekt som vitner om mange turer fra vest til nord.

Siden ekteparet anskaffet bobil, har de blant annet reist til Ballangen, Gratangen, Salangen, Herjangen, Sørreisa, Finnsnes og Ofoten.

– Uansett reisemål, nyt dagen, oppfordrer Steinar Nilsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden