Matopplevelser på hjul: Århus: Pizzafest i Århus | Din Fritid
Matopplevelser på hjul: Århus

Pizzafest i Århus

Danskene vet virkelig hvordan de skal gjøre det enkle, litt ekstra bra og spesielt. På en kafé rett i nærheten av bobilplassen fikk vi de deiligste surdeigsrundstykker med pisket smør, dansk ost og skikkelig god kaffe. Normalt henter vi ferske rundstykker og tar frokosten i bobilen, men dette smakte så godt at vi like godt startet dagen på dette samme stedet hele uken vi var i byen.

Som i de fleste kystbyer, er bobilparkeringen i Århus plassert ved havnen og har servicetilbud både for båtfolket og campingentusiaster. Dette er noe vi setter stor pris på, da det alltid er en hyggelig atmosfære og en blanding av gjester.

Nydelig strand

Det tar bare fem minutter å gå fra bobilparkeringen til en nydelig strand der du kan bruke hele dagen å bare slappe av. Om du heller bare vil ha en rask dukkert, så er det en liten strand rett bak dusjfasilitetene, ved sjøen. Her finner du også en badstue, og hvis du er heldig og spør pent, er det mulig du kan snike deg inn. Det var helt fantastisk å sitte inne i den varme badstuen en vindfull sommerdag med panoramautsikt utover sjøen.

Hjemmelagd

Marselisborg Havn ligger bare en kort sykkeltur fra sentrum. Her er det flere flotte spisesteder på havneområdet. Men, ingenting kan sammenlignes med å ta pizzaovnen ut av bobilen, og fyre den opp. Spesielt etter en lang dag i byen med mange inntrykk, er det deilig å roe ned «hjemme» i bobilen. Midt mellom mange andre bobiler (det lønner seg å stå på første rekke nærmest sjøen, hvis du får muligheten) og folk som jobbet på båtene sine, stod vi parkert. Vi var to familier på tur, så vi parkerte slik at inngangene til bobilene våre var rett overfor hverandre. 

Pizza er virkelig den ultimate sosiale matretten, spesielt når du får lage din egen. Jeg hadde tilberedt en stor bolle med deig, og deretter satte vi frem fyll og et utvalg av toppinger. Det ble en skikkelig pizzafest. Det tar mindre enn to minutter å steke en pizza i den ovnen vi bruker, så dette går unna. Filippa (5) var yngstemann i reisefølget og var helt i ekstase. Hun danset rundt og laget pizza til de som ville ha. Selvsagt fikk hun fikk hjelp til selve stekingen, for når ovnen er over 400 grader sier det seg selv at det er en oppgave for voksne.

Vi har en Ooni Koda 12 pizzaovn, som vi har hatt i bobilen i til sammen to somre. Den går på gass, og mannen min har laget en hurtigkobling slik at vi kan koble den rett til gassforsyningen i bobilen. Vi er så fornøyde med pizzaovnen at grillen har blitt permanent parkert hjemme i kjelleren.

Hjemmelaget pizza

Her er oppskriften på pizzadeig til ca 8 pizzaer på 15 cm.

Ingredienser:

  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 8 dl hvetemel (gjerne OO pizzamel)

Slik gjør du:

  • Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett lunkent vann og kna deigen til den blir elastisk (ca. 10 minutter). Jo mer du knar deigen, desto luftigere blir pizzabunnen. La deigen heve i en time eller to. Du kan også forberede deigen om morgenen og la den stå, da bruker du bare halvparten av gjærmengden.
  • Vi liker å bruke Mutti tomatsaus, eller vi tar en boks med knuste tomater og blander den med litt salt, pepper, olivenolje og en generøs mengde fersk basilikum.

Om bobilparkeringen Marselisborg Havn

Du finner parkeringen helt innerst på havneområdet. Det er ikke mulig å forhåndsbestille, så du kan bare kjøre gjennom porten og håpe på det beste. Du har en time fra du kjører gjennom porten til du må bestemme deg for om du vil bli. Prisene starter på 185 danske kroner per døgn, GPS-koordinater til selve parkeringen er 56.13943, 10.21919. Du finner mer informasjon på marselisborghavn.dk/autocamper.

Jumbo bakeri

Nærmest bakeri fra bobilparkeringen er Jumbo. De åpner kl 7 på hverdagene og en time senere i helgene. Adressen er Mindet 4, 8000 Århus. Det er virkelig et flott sted å starte dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden