Nysalg av bobiler i 2019:: Rekordår i Tyskland | Din Fritid
Nysalg av bobiler i 2019:

Rekordår i Tyskland

Tysk caravanindustri setter nye salgsrekorder - igjen! De siste salgstallene fra CIVD (Caravaning Industrie Verband - Caravan Industry Association) i Tyskland bekrefter at med nesten 71.000 nye registreringer av bobiler og campingvogner mellom januar og september, har salget i Tyskland i de tre første kvartalene av 2019 overskredet rekorden for hele 2018.

Nå skal det sies at tallene som er oppgitt er nyregistreringer. Det betyr at det kan godt tenkes at det sitter en del forhandlere med ferdigregistrerte bobiler som ikke er solgt. Det skyldes nye krav om utslipp fra 1. september av. 

Tallene på nyregistreringer i tredje kvartal 2019 ga bransjen en ny rekord med flere fritidskjøretøyer registrert mellom juli og september enn noen gang før: 18 817 nye registreringer representerte også en sterk økning på 17,3 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2018. Med bare tre kvartaler året over bekrefter disse tallene allerede at den tyske campingvognindustrien får et nytt rekordår.

Siden begynnelsen av året er 71.312 fritidskjøretøy (bobiler og campingvogner) nyregistrert. Dette tilsvarer en økning på 14,0 prosent sammenlignet med samme periode i 2018. Dette er også flere kjøretøy enn hele året før, som var forrige rekord. Bobilregistreringene økte med 15,9 prosent og satte ny rekord på 47,543 kjøretøy. Nyregistreringer av campingvogner økte med 10,4 prosent siden januar til 23.779 enheter - det beste resultatet siden 2000.

Også økt vognsalg

Begge kjøretøysegmentene vokste med tosifrede tall i tredje kvartal. Nye bobilregistreringer økte med 21,3 prosent til 12.173 kjøretøyer som nylig var registrert i løpet av de tre siste månedene. Nyregistreringer av campingvogner økte med 10,7 prosent til 6.644 enheter - det beste resultatet på 25 år.

Bare i september ble 3 685 fritidskjøretøy nyregistrert. Dette er en økning på 3,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor og er en ny rekord for september måned. Imidlertid falt registreringen av nye bobiler med 6,3 prosent, men oppnådde likevel det nest beste septemberresultatet i historien med 2.083 kjøretøy.

– Nedgangen forklares delvis ved innføringen av et nytt utslippsnivå 1. september. Derfor ble kjøretøy som ikke oppfylte denne standarden fortsatt tillatt registrert i august. Det ga en økning på over 40 prosent i august, forteller Daniel Onggowinarso, administrerende direktør i Caravaning Industry Association (CIVD).

– Vi er veldig glade for at vi allerede har slått rekorden fra i fjor etter tre kvartaler. Vi har også hatt tidenes mest suksessrike Caravan Salon i år, og fortsette å se lyst på fremtiden, avslutter Daniel Onggowinarso.


Daniel Onggowinarso kan fornøyd konstatere nok et rekordår for tysk caravanbransje.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden