Kan også få konsekvenser for bobiler:: Fiat og Peugeot (med flere) fusjonerer | Din Fritid
Kan også få konsekvenser for bobiler:

Fiat og Peugeot (med flere) fusjonerer

Det er ikke lenger tilbake enn i mars i år, at de to gigantiske aktørene ble enige om å forlenge samarbeidet på Sevel-fabrikken i Italia til ut 2023. Det er her størstedelen av chassisene som brukes til bobiler produseres, daglig ruller det mer enn 1000 Fiat Ducato, Citroën Jumper og Peugeot Boxer av rullebåndet fra gigafabrikken som forsyner caravanbransjen.

Foreløpig er ikke en endelig avtale signert, men alt tyder på at de to partene er helt i sluttfasen av sine samtaler om å fusjonere. Bobilproduksjonen er en forsvinnende liten del av den totale produksjonen til de to selskapene, likevel kan fusjonen få konkrete konsekvenser for “vår” bransje. Fra ulike kilder har Din Fritid fått en plausibel forklaringen på hvorfor Fiat Ducato har et såpass gammeldags interiørdesign. Selv på årets nye utgave av Ducato. Det skyldes at Sevel-fabrikken som produserer modellen eies av nettopp både PSA og FCA, og ingen av selskapene har vært villige til å putte penger inn i design-forbedring, som blir oppfattet som merkevarebyggende. Det er grunn (og håp) å anta at det blir en endring på dette, som en følge av at selskapene nå slås sammen.

FCA og PSA er hver for seg giganter, og har utallige bilmerker. Etter fusjonen får det nye selskapet naturlig nok en høy verdi, i følge E24.no anslagsvis 460 milliarder norske kroner. Likevel blir ikke det nye selskapet mer enn den fjerde største bilprodusenten i verden. Antall solgte biler er forventet å ligge på rett under 9 millioner biler årlig. De to selskapene blir definert som likeverdige, og vil eie hver sin halvdel av det nye selskapet. 

En av årsakene til sammenslåingen er i følge selskapene økte krav og utfordringer, ikke minst i forhold til online-kjøretøy, elektrifisering og utslippskrav, noe som krever innovasjon, kapital og rask handling for å møte disse utfordringene. Totalt har de to selskapene 410.000 ansatte.


PSA-gruppen eier merkene: Peugeot, Citroën, DS, Opel og Vauxhall.


FCA-gruppen eier merkene: Ferrari, Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Lancia, Maserati, Jeep, Chrysler, Dodge og RAM.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden