Lofoten: En Skårunge | Din Fritid
Lofoten

En Skårunge

En fem minutters kjøretur fra Kabelvåg ligger den lille øya Ørsvågvær. Her er det flere campingplasser å velge mellom. Vi holdt stø kurs under sommerens Lofoten-rundtur i vår leide campingbil, og siktet oss inn på den nye campingplassen, Skårungen.


Det er mye vær og vakker natur i Lofoten. Det føles som om den kommer ekstra tett på her på Skårungen Camping. Eller kanskje har det bare å gjøre med at vi overnattet i en liten campingbil?

Vi var i utgangspunktet på utkikk etter et sted å fricampe denne dagen, men det viste seg at det er få muligheter så nærme Kabelvåg og Svolvær. Heldigvis husket vi tipset om den nye campingen, og fikk en opplevelse vi ikke angret på.


Skårungen er et komplett feriesenter, her finner du badstue, vedfyrt stamp, fellesrom og kreativ kunst på veggene. I resepsjonen møtte vi den blide “resepsjonshøvdingen” Stian Shultz.

Skårungen

Tilla Lien Larsen og Christer Larsen flyttet i 2018 til Lofoten for å ta et år fri og dyrke sin interesse for fjellklatring.  De innså fort at de ønsket mer enn kun ett år i området, så da de fikk muligheten til å overta et feriesenter, grep de muligheten. Siden begynnelsen på 2020 har Tilla vært eier av plassen, som de valgte å kalle Skårungen. Navnet er et lokalt kallenavn på unge fiskere som skulle ut på skreifiske for første gang. De ble gjerne satt til å gjøre det tyngste arbeidet, der de måtte gjøre seg fortjent til å komme tilbake neste sesong, et hakk høyere i gradene. 

Tilla og Christer forklarer ivrig at navnet kom til dem etter deres første vinterfiske i en liten robåt. De ønsker at alle som kommer på besøk skal få den samme følelsen som de fikk første gang de kom til Lofoten: Ren kjærlighet til naturen og lokalbefolkningen som bor her. De anbefaler alle å prøve å være skårunge i Lofoten.

Noe for enhver

Skårungen byr på mange overnattingsmuligheter. I tillegg til campingplass, har de hotellrom, småhytter, rorbuer og «glamping». Rorbuene er plassert helt nede ved havet, med små balkonger hengende ut over vannkanten. Her er det også eget kjøkken, og hver bu kan huse opptil fem personer. Ordet «glamping» er satt sammen av «glam» og «camping», og er en form for fancy camping. På Skårungen kan du leie et telt fullt utstyrt med dobbeltseng, dundyner, gulvtepper og vedovn. Et spennende alternativ for den som ønsker et tett, men komfortabelt, møte med naturen. 


På Skårungen er det i tillegg robuer og hotellrom.

Det hundevennlige hotellet har også restaurant og kiosk, som fører essensielle produkter for campere. Det er flere sanitæranlegg på området, og felleskjøkkenet står til disposisjon for teltere og andre med minimale kjøkkenmuligheter. Da vi var på besøk i juni i fjor, var ikke disse fasilitetene på plass ennå. Vi hadde selv begrensede sanitærmuligheter i vår campingbil, men det løste seg uten problemer da vi fikk låne badet på et hotellrom. Bra service!

Oppdatert

Campingområdet og bygningene bærer preg av godt gjennomført oppussing, med friskt interiør og store vinduer med flott utsikt. Det er tydelig at eierne har lagt ned mye arbeid i plassen. Vi satte spesielt pris på resepsjonen og restauranten med interessant kunst på veggene og komfortable møbler. En fasilitet som fortjener litt ekstra omtale, er stampen og badstuen, som ligger helt på spissen av holmen. Her er det mulighet å leie ferdig oppfyrt stamp og badstue. Utsikten herfra er fantastisk: Hav og fjell på sommerstid, og – om man er heldig – nordlys om vinteren.

Lystig

Selve campingplassen er plassert rett ved vannet på Ørsvågholmen, og byr på fantastisk utsikt. Det er storslåtte fjell på alle kanter, og klart lofotvann. Det er greit å vite at man er på feil side av fjellene om man ønsker å se midnattssolen, men det unike lyset er der uansett, og det ble en sen natt på oss. Det er lett å glemme tiden en lys sommernatt…

Et hav av muligheter

Skårungen ønsker å være et senter for aktivitet. Derfor tilbyr de blant annet pakketurer, både av typen toppturer og nordlysjakt med guide om vinteren. De har utleie av sykler og SUP-brett (Stand Up Paddle, som er et slags surfebrett man kan stå og padle på), og det er lekeplass og klatrevegg på området. Skårungen kan også hjelpe deg å booke fisketur, kajakk, motorbåt og safari med RIB. Det er virkelig et hav av muligheter, så her er det bare å velge det som høres mest spennende ut, og kanskje utfordre seg selv litt?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden