Fremtid Forsikring: Kan ikke garantere for god sykehuskapasitet i Europa: Oppfordrer til å holde seg i Norge i sommer | Din Fritid
Fremtid Forsikring: Kan ikke garantere for god sykehuskapasitet i Europa

Oppfordrer til å holde seg i Norge i sommer

Stadig flere blir fullvaksinert, men det er ingen tvil om at norske forsikringsselskap ønsker at vi skal holde oss i Norge i sommer. Tidligere har vi blitt minnet på at gyldig reiseforsikring normalt følger UDs reiseråd. Nå går Fremtind ut og advarer om redusert sykehuskapasitet flere steder i Europa.

Sommeren nærmer seg og reiselysten blant nordmenn er stor. Men det er fortsatt risiko forbundet med å reise utenlands, og Fremtind anbefaler sine kunder å vente med og bestille utenlandsreise, forteller forsikringsselskapet i en pressemelding til Din Fritid.


Skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind.

– Vi skjønner at mange ønsker å reise, men foreløpig forholder vi oss til myndighetenes anbefalinger. Så lenge land er røde gjelder ikke vår reiseforsikring, om det ikke er en strengt nødvendig reise, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Det globale reiserådet (link til UDs reiserådsside) er utvidet til 1. juli og fortsatt er land i Europa rødmerket på UD sin oversikt.

Blant strengt nødvendige reiser finner vi blant annet samværsrett med barn, bisettelser, livsforlengende eller nødvendig behandling, eller at du må håndtere en skade på bolig i utlandet.

– Er du i tvil om en reise er strengt nødvendig eller ikke, så er det bare å ta kontakt med ditt forsikringsselskap, sier Nielsen.

WHOs regiondirektør advarer

23 prosent av Europas befolkning har fått første dose, og kun elleve prosent har fått har fått to doser, melder Nettavisen. Her advarer Hans Henrik Kluge, WHOs regiondirektør i Europa mot en ny gjenoppblomstring. 

– Det er ingen garanti for at sykehuskapasiteten i Europa blir god fremover og i sommer, særlig om og når flere begynner å reise. Med så stor usikkerhet ønsker vi ikke å sette våre kunder i vanskelige situasjoner med å «åpne opp» vår reiseforsikring på dette tidspunkt, sier Therese Nielsen.

– Vi følger tett med, og åpner opp så fort myndighetene sier at land er trygge å reise til – både med og eventuelt uten vaksinepass.

Du er dekket på norgesferie    

– Reiseforsikring gjelder som vanlig på reise i Norge og dekker avbestilling om du blir akutt syk. Men om du har bestilt reisen etter 5. november i fjor dekker vi ikke avbestilling grunnet frykt for smitte eller koronarestriksjoner, sier Nielsen.

Fremtind dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser ved karantene. Unntaket er hvis du blir satt i karantene av myndighetene, såkalt «myndighetspålagt karantene». Da dekkes avbestillingen.

Mange spørsmål om reiseforsikringen

Fremtind melder at de får mange henvendelser fra kunder som vurderer å bestille reise. Flere tar sjansen på å bestille utenlandsreise langt frem i tid. Skulle myndighetene gi klarsignal ved å gjøre landet gult, eller tillate reiser med vaksinepass, er det én ting det er viktig å huske på:

– Om landet blir gult før avreisedato vil reiseforsikringen gjelde på reisen som normalt, med eller uten vaksinepass. Men vi dekker ikke avbestilling av reisen om den ble bestilt mens landet var rødt, presiserer Nielsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden