Fricamping: En naturopplevelse | Din Fritid
Fricamping

En naturopplevelse

Vi var to bobiler i følge som fornøyd slo oss til ro ved et lite vann i Vennesla-området en litt sen ettermiddag. Det var rett før sommeren slo til for fullt, og vi merket raskt at det er travelt i naturen på denne tiden av året.

Det var langhelg og vi hadde det ikke travelt. Vi hadde nettopp lagt et besøk i Dyreparken bak oss, og vi nøt den rolige kontrasten på de smale og rolige landeveiene. Når vi har god tid, liker vi å finne en plass for natten før det blir for sent. Som sagt, så gjort. Med bobilene parkert var det bare for store og små å komme seg ut og oppdage nærområdet. Vi fikk med oss detaljer og opplevelser blant trærne, mellom blomster, fugler og ekorn. Men høydepunktet kom ikke før det ble skumring. I løpet av dagen hadde vi sett spor etter bevere flere steder. Store trær var felt av de flittige dyrene.

Stille, stille

Vi er åtte store og små som lusker oss ned mot vannet, noen har skimtet et svømmende dyr mellom trærne. Utrolig nok klarer hele gjengen å komme seg ned uten å skremme vekk hele nabolaget. Og her venter et spennende møte med en bever. Vi ser den tydelig der den rolig svømmer forbi der vi sitter. Så krabber den opp på land, og steller pelsen. Plutselig dukker det opp én og så to andre bevere. Vi kan se ørene stikke opp når de svømmer rundt. De er tydelig på vakt hele tiden.

Om noen av oss tråkket på en kvist, eller om dyrene hørte barnas opprømte hvisking vet jeg ikke, men plutselig begynner en av beverne å slå med halen i vannet. Vi var oppdaget, og plutselig var de tre flotte dyrene forsvunnet fra overflaten.

Nå var det bare å tusle tilbake til bobilen, og jeg er ganske sikker på at vi alle sovnet med et smil rundt munnen, etter en flott opplevelse på tur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden