Campinggjengen på tur: Litt kaos & mye kos | Din Fritid
Campinggjengen på tur

Litt kaos & mye kos

Vi møtte de første gang i fjor, familiene som elsker campinglivet og inviterer kjente med på supersosiale fellesturer. Her myldrer det av barn og voksne i et salig kaos med høyt tempo. Her kommer deres reisebrev fra årets første felles campingtur:

Det er alltid noe spesielt med sesongens første campingtur. Barna kribler etter å reise av sted på nye campingeventyr, og føler det er en aldri så liten evighet siden vi var på tur sist. Minnene strømmer på når de kryper oppi køyesengene sine og finner frem lekene som har overvintret. 

– Åh, gullmedaljen fra Hunderfossen! Se, skjellene vi plukket på den lange fine stranda der bølgene var så store! Togbilletter fra sykkelturen på Rallarvegen! 

Ungene har blitt utstyrt med hver sin minneboks som etter hvert rommer mange små gjenstander fra alle turene med campingvogna i inn-og utland. Denne er det alltid spennende å finne frem igjen, og gjør det lettere å huske små og store hendelser for et lite barnesinn. Nå er vi klare for en ny sesong, og nye skatter til minneboksen.

 


Vi betalte litt ekstra for en luksusplass, fremfor en standard tomt. Da fikk vi eget privat badeværelse med dusj, toalett og vask i en hytte rett utenfor campingvogna.

 


Gjengen er klare for ny campingsesong.

 

Tidlig sesongstart


Badelandet på plassen var veldig populært i det kjørlige været.

Påsken 2017 ble nesten historisk tidlig sesongstart for campinggjengen. Denne gangen var vi 15 små og store i følget, og turen gikk til Hvidbjerg Strand camping i Blåvand, den koselige lille turistbyen på Danmarks vakre vestkyst. Mens andre pakket ski, appelsiner og Kvikk Lunsj, og gjorde seg klare for påskefjellet, pakket vi vognene klare for åtte dager på tur. Shorts, t-skjorter og sandaler fikk ligge igjen hjemme, og varmt tøy fikk bli med i campingvogna denne gangen. Målet for turen var ikke helt tilfeldig. Denne campingplassen forelsket vi oss i da vi hadde en liten visitt sommeren for to år siden. Og med et stort innendørs lekeland og badeland var vi ikke avhengig av sol og varme. Med snart 10 barn på slep er det en fordel at man ikke må tilbringe alle gråværsdager inne i forteltene. For gråværsdager fikk vi. Danmark er mer sjarmerende en deilig sommerdag enn en vindfull regnværsdag med kun en varmegrad… 

 


Med et stort innendørs lekeland og badeland var vi ikke avhengig av sol og varme.

 

Men vi var forberedt! Etter varme rundstykker til frokost fra det flotte utvalget i campingbutikken, ventet aktiviteter som passet både små og store. Mooncar med plass til fire var et populært fremkomstmiddel for barna på campingen. Lekeplassene var store og hadde et hav av aktiviteter! I Westernland kunne man male påskefigurer, t-skjorter, steke «snobrød»(pinnebrød som vi kaller det i Norge), ri på hester eller bare slappe av med en is. For de voksne er det et flott velværesenter med behagelige badeområder og en fristende meny med spa-og massasjebehandlinger - noe vi småbarnsforeldre bare kan se langt etter i denne omgang. Men felles besøk i badelandet fikk vi til for både store og små. Dette er et kjempepopulært tilbud som vi benyttet oss av hver ettermiddag når dagen nærmet seg slutten. En annen god mulighet på denne campingplassen er å betale litt ekstra for en luksusplass, fremfor en standard tomt. Da fikk vi eget privat badeværelse med dusj, toalett og vask i en hytte rett utenfor campingvogna, noe som virkelig var verdt pengene. Når været er surt og kaldt kan avstanden til nærmeste sanitære anlegg føles veldig lang, spesielt når man har med seg små barn. Dette burde virkelig flere campingplasser investere i! En kjærkommen komfort som vi hadde stor glede og nytte av.

 

Hjemmelaget kjærlighet

Et par steinkast unna campingplassen ligger Blåvand sentrum. En passelig spasertur eller sykkeltur dersom man ikke tar bilen. Hyggelige restauranter, dropskokeri der barna kunne lage sine egne kjærligheter på pinne, trampoliner med strikk for ekstra høydeopplevelse i hoppene, bowling, shopping og mye annet som fenget både liten og stor. Det var heller ikke langt til fyrtårnet i Blåvand, dyreparken eller brannbilmuseumet. Vi forstår godt at dette er en populær by å leie feriehus i, for de er det mange av. Tidlig på morgenen ved lavvann kunne man se flere med gummistøvler på stranda som var på jakt etter «Danmarks gull», nemlig rav-steiner. Disse populære, oransje steinene blir ofte brukt til å lage smykker av. Det var med andre ord ikke vanskelig å være en uke her på vestkysten.

 


Er man godt kledd, er det bare å legge ut på tur etter rav. Ingen grunn til å sitte inne i forteltet selv om det er bare et par varmegrader.

 

Middagstid


Grillmester i full sving.

På ettermiddagene var det gjerne felles grilling. Været skremte selv norske vikinger fra å spise ute, så vi dekket bordene hos fem-barnsfamilien - siden de naturlig nok hadde det største forteltet. Her var det kos og kaos i skjønn forening, men alle ble gode og mette før barna løp ut til nye aktiviteter, mens de voksne kunne slenge beina på bordet og nyte en kopp kaffe i fred og ro. Når kvelden kommer og barna har lagt igjen de siste kreftene for dagen i badelandet, sovner de raskt i hver sin køyeseng. Ute i forteltet kunne forbipasserende høre seks blide og lattermilde sørlendinger nyte kvelden, campinglivet og kanskje noe godt i glasset. En kjempebonus med campingtilværelsen er at man ikke trenger barnevakt for å være sosial med andre foreldre, og at man ikke trenger drosje hjem når kvelden er over. Vi ønsker alle leserne av Din Fritid med Bobil & Caravan en riktig god campingsesong, og vi gleder oss til mange nye turer på hjul sammen med campingkidsa våre som stadig øker i antall… Når barna har det bra har også de voksne det bra! 

 


Grilling hører med på campingtur, selv om maten må nytes inni forteltet.

God sommer fra alle oss i campinggjengen, Karianne Walvick Landås

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden