Den første vårturen:: Til Sverige i påsken? | Din Fritid
Den første vårturen:

Til Sverige i påsken?

Det nærmer seg påske, og om ikke før har vel de fleste da fått bobilen og vogna ut av vinterdvalen! Trenger du tips til reisemål og opplevelser så frister "søta bror" med hele 20 tips:

Snart braker det løs med påskestemning og feriedager over hele landet. I Sverige disker de opp med fartsfylte motor show, heksevandring på slott, påskemars i historiske omgivelser og inspirerende kunst runder. Her kommer 20 tips fra Visit Sweden til påskemoro for hele familien på andre siden av grensen!

Bilmesse, bilsport og motor-show i Jönköping

Sveriges største bilmesse fyller 40 år! Det blir en storslagen jubileumsfeiring med underholdning, konkurranser og spektakulære forestillinger for hele familien. Gamle biler stilles ut og samtidig med messen vil også Skandinavias største bil og mc-show gå av stabelen. Gjør som 90.000 andre bilentusiaster og få med deg en unik bilopplevelse.
Når: 19. – 22. april  Hvor: Elmia, Jönköping, Småland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Läckö Slott

På en odde i innsjøen Vänern kan du besøke et 700 år gammelt slott! I løpet av påsken finnes det mange morsomme aktiviteter å foreta seg, som påskeverksted, eventyr-quiz, guidede familievandringer og spennende eggjakt. Kombiner det med en unik overnatting på slottet og deilig mat i slottsrestauranten.
Når: Hele påsken Hvor: Läckö Slott, Västsverige. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Van(n)vittig moro i Västsverige

Hopp, lek og kast deg ut i bølgene og skliene på Arena Skövdes opplevelsesbad. Her finnes det flere vannsklier på totalt 370 meter, et digitalt basseng der du kan drømme deg bort til sydlige korallrev, ute- og bølgebasseng. For de minste finnes det et dragebasseng og er dere ekstra heldige får dere kanskje øye på dragen Sim-Sala-Bim.
Når: Hele påsken Hvor: Arena Skövde, Västsverige. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 


Nordiske akvarellmuseet ligger på Tjörn i Bohuslän.

Eventyr for de nysgjerrige

Dra på ekspedisjon i Bohuslän og delta på eggjakt, hobbystunder, maleverksted og magiske forestillinger. På Nordens Ark får du møte ville dyr, og på Vitlycke Museum kan du se historiske helleristninger og få innblikk i bronsealderens verden. I Koster nasjonalpark kan du finne 12 000 ulike dyrearter. Kombiner aktivitetene med god mat og koselig overnatting med et påsketilbud som passer familien. 
Når: Hele påsken Hvor: Bohuslän, Västsverige. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Påskeøya Öland

Sveriges nest største øy byr inn til påskefeiring med aktiviteter fra nord til sør for hele familien. Nord på øya blir det innvielse av Naturum Trollskogen og underholdning med gale hekser. I Borgholm kommer torget til å prydes av øyas største påskehane, samtidig blir det også påskeverksted og eggjakt på Ekerum Resort, samt ansiktsmaling for de yngste i Färjestaden. I sør kan du delta på guidede turer og ringmerking av vårens nyankomne fugler. 
Når: Hele påsken Hvor: Öland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Hekser og festival i Oskarshamn

I løpet av påsken reiser heksene til Blåkulla, den myteomspunnede øya som ligger 20 km utenfor Oskarshamns kyst. Legg inn et besøk til påskefestivalen og delta på en rekke ulike aktiviteter med temaer som kultur, sport, mat og natur. Er du heldig får du kanskje øye på en flygende heks på vei til Blåkulla.
Når: Hele påsken Hvor: Oskarshamn, Småland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Påskemars i verdensarvbyen

Påskekjerringer i hopetall inntar verdensarven Visby når påskemarsen tradisjon tro går av stabelen skjærtorsdag. Paraden har blitt arrangert siden 1973 og årlig deltar opptil 4000 barn og voksne utkledd som påskekjerringer. Alle som kler seg ut får påskegodt i belønning!
Når: 18. april Hvor: Visby, Gotland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Kulturell påskefestival

Påskefestivalen på Gotland er en kulturfestival smekkfull av konserter, utstillinger og forestillinger. Festivalens formål er å formidle påskens budskap gjennom ulike kunstneriske uttrykk både i kirker og i det offentlige rom. Her forenes profesjonelle musikere, unge talenter og dyktige amatører fra Gotland og Norden i kunstens tegn.
Når: 14. – 19. april  Hvor: Hele Gotland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Hekse-uke på Örebro slott

Heksene inntar Örebo slott og i løpet av påsken vil det bli arrangert hekse-uke med vandringer og forestillinger for både barn og voksne. De yngste får muligheten til å møte eventyrfiguren Det lille spøkelset Laban, som noen kanskje kjenner fra tegnefilmen på NRK. Laban har flyttet inn på slottet og han og heksene vil underholde besøkende med en magisk rundtur i det historiske bygget. For de voksne blir det på kveldstid avholdt en dramatisert teatervandring om “Den onda kvinnans öde”, som er basert på den sanne historien om hekseprosessene på slottet.
Når: Hekse-vandring fra 13. – 18. april. Teater for voksne Skjærtorsdag 18. april. Hvor: Örebro slott. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Øl- og whiskyfestival 

På øl- og whiskeyfestivalen samles et stort antall utstillere fra mikrobryggerier og destillerier fra hele verdens hjørner. Her blir det prøvesmaking av edle dråper og muligheter til å lære mer om både øl og whiskey.
Når: 12. – 13. april Hvor: Göteborg. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Kunstrunde i bydelen Majorna

Göteborgs største kunstrunde arrangeres i samarbeid med kunsthallen Röda Sten og kunstnere i Majorna. Samlingsutstillingen i kunsthallen viser verker fra kunstnere og håndverkere innenfor en rekke ulike uttrykksformer som billedkunst, skulptur, tekstil, keramikk og smykker. Deretter kan du ta steget ut til atelierer og verksteder til kunstnere som du allerede har fått en smakebit av på Röda Sten. Her får du et personlig møte med kunstnerne og et unikt innblikk i deres arbeidsprosess.

Når:12. – 14. april Hvor: Majorna, Göteborg. Les mer her og her (eksterne lenker, åpnes i separate vinduer).

 

Natur og bærekraft på Världskulturmuseet

Alt henger sammen. Hvordan vi lever våre liv er forbundet med hvordan jorden har det. Utstillingen human nature handler om hvordan vi som konsumenter påvirker jorda og hvordan vi kan skape en mer bærekraftig verden. Med utgangspunkt i museets samlinger og pågående forskningsprosjekt tar museet for seg en av nåtidens mest brennende spørsmål.
Når: 21. april – 31. mai Hvor: Värdskulturmuseet, Göteborg. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

Påske-race i Varberg

Langfredag i Varberg byr på fart og motor! Folkerace-konkurransen er et spennende heat hvor førerne gjør alt for å komme først over målstreken. Dette er bilsporten for alle og enhver, med mye action og nærkontakt med bilene. Få med deg konkurranser, titt på bilene og treff førerne.
Når: 19. april Hvor: Varberg, Halland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Påskeduppet

Store og små samles til det årlige “påskdoppet” på Barnens Badestrand i Varberg Skjærtorsdag. Her innvies badesesongen av en samling barskinger! 
Når: 18. april Hvor: Barnens Badstrand i Varberg, Halland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Guidet fugletitting

Hvordan kjenner man egentlig igjen en fugl som man akkurat har fått øye på? Bli med en naturguide ut for å lære mer om fugler og hvordan gjenkjenne dem. Er dere heldig dukker det kanskje opp noen nyklekte gåsunger, vandrefalk eller symbolfuglen avosett. Alt kan hende i fuglenes verden og her trengs det ingen påmelding da aktiviteten er gratis for alle.
Når: 16. – 18. april. Hvor: Naturum Getterön, Halland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Leken Emil-utstilling på slottet

Ta med familien på en slottsutflukt til et 100 kvm stort lekeland hvor barna kan oppleve Emils Katthult. Miljøet er skapt av scenograf Torbjörn Berg, sønnen til Emil i Lønneberget-tegneren Björn Berg. Her kan barna lage mat i kjøkkenet, lese eventyr, kle seg ut, løse rebus, gjemme seg eller klatre. I løpet av påsken kan barna treffe påskeharen, kjøre hest og kjerre, spise pannekake-buffet og delta i “Den store påskeeggjakten”.

Når: 2. mars – 6. oktober og påskeaktiviteter fra 18. – 22. april Hvor: Tjolöholm slott, Halland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Dyr, spa og hotell

På naturskjønne Löhnäs gård kan du bo landlig, oppleve nærkontakt med gårdsdyr og nyte avslappende spa. Mat, klapp og kjel med dyrene, heng i lianene eller mor deg ute på lekeplassen. Löhnäs gård tilbyr noe for både store og små, og i ukene før og etter påske vil det finnes et familietilbud på overnatting og mat.
Når: Hele påsken Hvor: Löhnäs, Halland. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

 

Påskefest i Idre Fjäll

Påsken er et av vårens høydepunkt i Idre Fjäll i Dalarna. Her kommer dagene til å fylles med skiturer, aktiviteter, alpinkjøring, villmarks-bbq, afterski, opptredener, konkurranser, påske-karneval og mye mye mer. Ta med familien på discobowling eller en fjelltur i vårsola. Knepp opp jakka, kast lua og ta på solbrillene, for her er det klart for påskemoro og feriestemning!
Når: 18. – 21. april Hvor: Grövelsjön, Idre og Fjätervålen i Dalarna. Les mer herher og her (eksterne lenker som åpnes i separate vindeuer).

Kunstinspirasjon i Dalarna

La deg inspirere av kunsten i Dalarna i løpet av påskehelgen, og besøk kunstnere og håndverkere i sine atelierer og utstillingslokaler. Det finnes en rekke ulike kunstrunder å velge i, som blant annet kunstspaning i Säterbygd, kunstvandring i Avesta, besøk til steintrykkeriet i Vikmannshyttan og kunst og håndverk Gagnef rundt.
Når: 19. – 22. april Hvor: Avesta, Säter, Gagnef og Vikmanshytta i Dalarna Les mer herherher og her (eksterne lenker som åpnes i separate vinduer).

 

Svingende jazzpåske i Tällberg

Tällberg er det lille tettstedet i Dalarna som er kjent for sin gjestfrihet og slående utsikt over innsjøen Siljan. På Green hotell i Tällberg jazzer de opp påsken med Lindyhop og underholdning av artistene Hasse Ling & his Syncopators of Swing, samt Meta Roos og Jan Ottesen.
Når: 19. – 23. april Hvor: Tällberg, Dalarna. Les mer her (ekstern lenke, åpnes i separat vindu).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden