Swede Stops 2019:: Nytt tilbud om bobil­plasser i Sverige | Din Fritid
Swede Stops 2019:

Nytt tilbud om bobil­plasser i Sverige

Med et sertifikat og en Swede Stops guide kan bobilturister besøke vertskap på den svenske landsbygda og få en gratis og trygg overnatting.

Swede Stops 2019 er den femte utgaven av guiden og den inneholder informasjon om ca 60 verter, fra High Coast i nord til Blekinge i sør.

Hvorfor Swede Stops?

Hensikten er å bidra til utvikling av bærekraftig landsbygdsturisme i Sverige. Bobilturister skal få et nytt og spennende tilbud om å besøke og overnatte hos lokale verter på landsbygda og oppleve svensk kultur og natur.


Det er mye å se og oppleve på tur i Sverige, nå kan du også overnatte på bondegårder som har noe å by på.

Hvordan virker det?

Guiden er den svenske versjonen av Frankrike Passion og er i overensstemmelse med tilsvarende guider i EU: Verter som bor på landsbygda innbyder bobilturister som gjester til en gratis og sikker parkering i 24 timer. Normalt tilbys ingen bobiltjenester, men det er noen som tilbyr vann og elektrisitet, mot geyr. Noen verter vil at du ringer på forhånd. Under besøket har du muligheten til å bli kjent med lokale aktiviteter og du kan nyte lokal mat og drikke. I gårdsbutikker er det mulig å kjøpe fersk og velsmakende mat og andre produkter. Guiden inneholder informasjon om vertens aktiviteter, produkter og tjenester. Kart, adresser, retninger, GPS-koordinater, QR-kode koblet til Google Maps. I tillegg er det her informasjon om 353 servicesteder for tømming av toalett, gråvann og tilgang på drikkevann, samt 52 bensinstasjoner. Ved kjøp av guiden følger et klistremerke for bruk på innsiden av frontruten. Dette viser at bobilisten har tilgang til nettverket.

Vertsaktiviteter

Det er et stort antall aktiviteter på godene: Gårdsbutikker, ost meierier, bakerier, kverner, kjøtt og bearbeidet kjøtt produsenter, marmelader og syltetøy, røkt og bearbeidet fisk, destillert drikke (whisky, vodka, gin, snaps og likør), vingårder, dyrkere, bigård, sjokolade. Gårdsbutikker kombineres ofte med en kafé eller restaurant. I tillegg finner du håndverk som keramikk samt slott, dyreparker og hestebedrifter.

Bakgrunn

Det er Trygve og Rose-Marie Bringhammar som er primus motor for tilbudet. De reiste i 2014 i to måneder med en bobil i GB, Nord-Irland og IRL, og brukte en guide, Brit Stops, som ga tilgang til et nettverk av lokale forretningsmenn på landsbygda som inviterte bobilturister til å stå gratis med bobil i maksimalt 24 timer. 

Swede Stops Guide 2019

Gyldig: 15. februar 2019 til 31. mars 2020

Størrelse: A5

Antall sider: 96

Antall verter: Omtrent 60

Pris: 240 SEK + porto. Foreløpig mottar medlemmer av HBK (hubilsklubben.se) og FP (France Passion) 10% rabatt.

Distribusjon: Guiden selges online via nettsiden og av tre verter. Les mer på:

www.swedestops.se (ekstern lenke, åpnes i separat vindu)


Parker på tunet, nå også i Sverige!

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden