Camping i Kroatia: Zaton Holiday Resort: En ekte resort | Din Fritid
Camping i Kroatia: Zaton Holiday Resort

En ekte resort

Zaton har noe som nesten er unikt i Kroatia: Sandstrand. Rundt denne stranden er det bygget opp det som best kan kalles en turistmaskin.

Noen vil kanskje hevde at forholdene rundt hvordan man bader ikke spiller så stor rolle. Da må man imidlertid huske at Kroatia er et land hvor turismen gir et betydelig bidrag til landets inntekter. Samtidig er den kroatiske turismens viktigste kapital havet med alle dets muligheter for aktivitet og bading.

 

Alle muligheter

På Zaton kan du ligge lenge uten at du trenger å reise ut fra området. Det er flere butikker her, med enormt utvalg. Sanitæranleggene er nye og alltid rengjort. Det er et enormt tilbud på aktivitetssiden, noe ikke minst ungdommen satt pris på. Det flytende lekeslottet på den langgrunne sandstranden ble raskt barnas favoritt.

Vi voksne reagerte litt mer på at vannet i bukten, hvor det var hundrevis av badende, alltid var uklart.

Syden i miniatyr

Dette stedet ga store utslag på juryens karakterer. Spesielt blant de voksne hvor nesten hele karakterskalaen ble brukt. Enten liker du å komme til en plass med parasoller og strandstoler på rekke og rad, og med et mangfold av butikker og restauranter - eller så blir det for mye av det gode.

I løpet av vår ferie i Kroatia var denne plassen nærmest opp til det man tradisjonelt vil kunne oppleve på en pakketur til syden.

 

Enorme dimensjoner

Vi var ikke klar over størrelsen på campingen før vi kom gjennom den første porten. Den var forresten vanskelig å finne. Adressen og GPSen klarte ikke å vise oss hvor vi fant inngangen til det enorme området. Vi måtte derfor kjøre litt frem og tilbake.

Bruker du GPS-koordinatene 44.228661, 15.169199 kommer du til resortens felles inngang.

Fra vakten ved inngangen får vi beskjed om at det ”kun” er 1,1 kilometer videre til campingresepsjonen. På veien er det anlagt parkering til personbiler med solcellepaneltak, smart!

Vel på plass

Vi fikk to plasser blant høye nåletrær, og etter en del manøvrering kom vi på plass. Det føltes litt som å være i skogen, og det er bare å sette pris på trærne som gir behagelig skygge. Men plassene var ikke skikkelig oppmerket, og det var utrolig trangt mellom de parkerte bobilene og vognene. Flere steder kunne man ta på to bobiler samtidig. Ikke særlig beroligende i forhold til brannfaren som er stor i dette knusktørre landskapet.

Juryens kommentarer

Høy standard og mye å gjøre. Egen hundeluftingsgård med strand. Flotte sanitæranlegg. Grumsete vann. Trangt mellom bobilene, satt oppå hverandre. Flott
matbutikk. 

 

Fakta: Zaton Holiday Resort

Draznikova 76t, 23232 Zaton.

GPS: 44.228661, 15.169199.

Web: www.zaton.hr.

Areal: 30 hektar.

Kapasitet: 4500 gjester.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden