Sverige: Norsk surfeparadis i Halland: Gleder seg til besøk av nordmenn igjen | Din Fritid
Villa Surf Garden ligger et steinkast fra sandstranda i Ugglarp, som egner seg godt til kitesurfing. Foto til venstre og øverst til høyre: Villa Surf Garden. Foto nederst til høyre: Owe Olsson
Sverige: Norsk surfeparadis i Halland

Gleder seg til besøk av nordmenn igjen

Nordmennene Julie og Chris Lundberg  satset alt for  å starte  kiteskole  og B&B  på et av Skandinavias beste kitestrender.  Forrige sesong var Vlla Surf Garden nesten fullbooket hver helg,  men  så kom korona.


Julie og Chris Halland kan nesten ikke vente til nordmenn og andre gjester igjen kan besøke deres surfeparadis igjen. Foto Villa Surf Garden

Etter å ha tilbragt nesten hver helg av våren og sommeren 2018 på Sveriges vestkyst, forelsket paret seg i  kitesurfing  og Hallandkysten. Julie  og  Chris  sa opp toppjobbene innen finans i Norge, pakket bilen med  kiteutstyr  og hunder,  og vendte nesa mot Halland. 

Med en leid  bobil  kjørte de kysten på kryss og tvers til de fant den  perfekte  plassen. Valget falt  til slutt på  Ugglarp, det lille tettstedet mellom kystbyene Halmstad og Falkenberg. De ønsket å drive noe eget, som var tilrettelagt for  kitesurfing, og startet et bed & breakfast i  kitesurfingens  ånd.

– Vi elsker vårt nye liv, selvsagt er det mye jobb, men vi elsker det vi gjør, hvor vi bor og alle de spennende menneskene vi får møte og bli kjent med, sier Julie  Lundberg.  

Etter mye hardt arbeid  stod bed and breakfasten  og  kiteskolen , Villa Surf Garden klar  i fjor.  Villa Surf Garden er en liten oase med fem unike rom, stort uteareal med basseng,  jacuzzi, badstue, utedusj, takterrasse, restaurant og utsikt mot skogen og havet. Med kun 500 meter til havet  er det lagt godt til rette for dryppende våtdrakter , kiteutstyr  og andre aktiviteter.

– Vi har skapt Villa Surf Garden for å gjøre det enklere å surfe året rundt, og mer tilgjengelig for alle. Det går fint an å komme hit  alene  for å  kite, vi tilbyr både kjøp og leie av utstyr  -  i tillegg til SUP- og  fatbike turer, og yogatimer. Her får du sjansen til å møte andre likesinnede, sier Julie.  

Av gjestene som besøkte Villa Surf Garden i høst var omtrent 90 prosent nordmenn, men etter korona måtte de legge om strategien og rette fokuset mot svenske besøkende.  

– Det er synd om ikke grensene  åpnes  i løpet av sommeren, vi har et stort marked i Norge. Samtidig får vi mange positive henvendelser fra svensker, så sommeren skal nok gå bra.

Heldigvis er Villa Surf Garden godt rustet til å ta imot gjester  i koronatiden. Det  er  begrenset  plass til 8 overnattingsgjester, og alle rom har egne utganger, egne bad og et stort uteområde. I området rundt er det også fine  steder  som du stort sett har for deg selv.


Alle rom har egen utgang, eget bad og stort uteområde.

Sveriges vestkyst er velsignet med lange sandstrender og gode vindforhold, noe som gjør området til en suveren surfedestinasjon. Her har surfekulturen virkelig slått rot og brettentusiaster av alle slag har omfavnet Hallandskysten. De langgrunne strendene kombinert med gode vindforhold og lite strøm i vannet, har satt vestkysten av Sverige på surfekartet, og  stedet har  i en årrekke tiltrukket seg bølgeryttere fra fjern og nær.  

– Etter sommeren kommer en veldig god vind, så om grensene åpner da, vil det finnes gode  kiteforhold. Det står en  skattekiste  og venter  på andre siden av grensen, forteller Chris.   

Det er ikke kun  Ugglarp  som har mye vind og bra bølger.  Varberg  og  Apelviken  er andre veletablerte  surfe-spots.  Mange av strendene mellom  Gøteborg og Skåne er  meget  godt  egnet til både vindsurfing, bølgesurfing og SUP. I tillegg finner du flere surfeskoler og Nordens største surfebutikk i Halland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden