: Få en smak av Sverige | Din Fritid

Få en smak av Sverige

Nå er The Edible Country offisielt i gang. Det unike svenske konseptet med utendørs gourmetrestauranter er nå klar til å ta i mot sultne besøkende.

I løpet av våren har 6 nye steder tilkommet de opprinnelige bordene. Tilsammen står nå 13 ulike bord ute i svensk natur klare for å ta imot sultne besøkende. 

Sammen med fire svenske Michelin-belønnede kokker lanserte Sverige tidligere i vår The Edible Country – en 100 millioner hektar DIY-gourmetrestaurant. Hittil i år er det gjort 150 reservasjoner fra hele verden på de 7 eksisterende bordene. Nå lanseres 6 nye bord rundt omkring i Sverige, som blir å finne i Västsverige, Jämtland Härjedalen, Halland, Dalarna og Småland. Alle bordene kan bookes fra mai til september. Reservering av plass rundt bordene er gratis og kan enkelt gjøres på bookatable.com eller hjemmesiden til The Edible Country.

Mer om The Edible Country:

The Edible Country er et svensk initiativ, som setter fokus på Sveriges naturlige og sunne spiskammer hentet fra naturen. En meny laget av fire av Sveriges toppkokker, med utgangspunkt i Sveriges naturlige råvarer, er nå tilgjengelig for alle å nyte. Når du har reservert bord, booker du deretter et kokesett som vil bestå av en meny, redskaper og ingredienser. Det vil også være en guide tilgjengelig, som veileder deg gjennom konseptet. Prisen på opplevelsen vil variere fra sted til sted. 

Menyen består av ni smakfulle retter som gjestene tilbereder og lager selv i naturen. Rettene på menyen varierer avhengig av sesong, slik at det er mulig å finne ingrediensene i naturen gjennom hele året. Blant rettene er kraft med smaker fra skogen med posjert abbor og stekt urtesmør, og fersk røkt røye med kantareller og gjøkesyre. 

De 13 forskjellige bordene er plassert i Skåne, Västsverige, Lappland, Jämtland, Småland, Halland, Stockholms skjærgård og Värmland. 

Med The Edible Country ønsker våre svenske naboer å vise hvor lettvint det kan være å lage smakfull, naturlig og sunn mat – med ingredienser tilgjengelig i naturen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden