Sverige: Örebro: En perle mellom Oslo og Stockholm | Din Fritid
Sverige: Örebro

En perle mellom Oslo og Stockholm

Örebro er Sveriges 6. største by. Sjarmerende, full av spennende severdigheter og vel verdt et besøk. Her finnes det også flere bynære campinger og naturopplevelser i umiddelbar nærhet.

Den koselige bykjernen er konsentrert rund stedets mest kjente landemerke, det ikoniske Örebro slott. Men byen er også kjent for mange andre kulturminnesmerker, arrangementer og shoppingmuligheter. For norske besøkere er det kanskje det by-nære campinganlegget Gustavsvik som er mest kjent. Med sine 5 stjerner og opplevelsesbadet Lost City er Gustavsvik i seg selv verdt ett besøk til Örebro for mange barnefamilier.

Gustavsvik Lost City

Eventyret venter på deg. Kom og utforsk de mystiske ruinene og kast deg ut i noen av de lengste og heftigste vannskliene på Gustavsviks Lost City i Örebro, Sveriges største opplevelsesbad!
Les mer om Gustavsvik Lost City og Gustavsvik.

Nordic Camping Ånnaboda – aktiv camping året rundt


Benytt deg av muligheten for å sykle mountainbike på Ånnaboda Camping utenfor Örebro. Foto: Hanne Marit Tobiassen.

Nordic Camping Ånnaboda tilbyr villmarksliv og aktiviteter året rundt for hele familien, med alt fra freesbegolf og mountainbike, til bading og fiske. 
Les mer om Ånnaboda Camping her.

Katrinelund


Foto: Hanne Marit Tobiassen

Katrinelund er en vakker badeplass utenfor Örebro som ligger ved innsjøen Hjälmaren med to flotte restauranter, overnattinger og aktiviteter som SUP. Her finner du også Ånnaboda Camping rett i nærheten.
Les mer om Katrinelund her.

Örebro slott


Foto: Björn Fransson

Örebros mektige slott har vært byens midtpunkt i over 700 år. I dag er den gamle forsvarsborgen et moderne og levende slott. Her kan du gå på guidede turer, spøkelsesvandring, teatervisninger og mye annet.

Paper Magic på Örebro Slott


Foto: Open Art

Den belgiske kunstneren Isabelle de Borchgrave er verdenskjent for sine kunstverk hvor hun gjenskaper historiske klesdrakter i papir. Kunstverkene er utrolig realistiske og det er først når man kommer nærme verkene at det blir synlig at de er laget i papir. Sommeren 2019 kommer Isabelle til Örebro for å stille ut 40 ulike kunstverk i de fantastiske salene på Örebro slott. Det kommer til å bli stilt ut et utvalg klesdrakter fra flere tidsperioder, fra renessanen og fremover. Verkene til Isabell har tidligere blitt utstilt over hele verden, i blant annet Brazil, Japan, USA, Italia, Belgia og Nederland. Utstillingen åpner 19. juni og varer frem til 1. september.
Les mer om Örebro slott

Konst på Hög 

Slagghaugen utenfor Kumla, 2 mil sør for Örebro, er et av Sveriges kanskje merkeligste industriminner. Haugen stammer fra da det ble utvunnet olje i området og består av rester skifer. I dag er det er et populært mål for utflukter og er blitt et annerledes miljø for utstillinger av skulpturer under navnet “Konst på Hög”. Kunstutstillingen ble startet på 90-tallet, og nå 20 år senere er det blant Sveriges fornemste skulpturområder, som besøkes av rundt 30 000 kulturinteressert hvert år. På toppen finnes det i dag et 30-talls skulpturer laget av nasjonale og internasjonale kunstnere. Hvert år blir det laget en ny skulptur på toppen av haugen, slik at det er noe nytt å se hver gang man kommer opp på toppen. For å komme deg til toppen kan du ta bilen opp den bratte veien med hele 18 graders stigning eller de 427 trappetrinnene. Konst på Hög er åpent daglig fra 1. mai - til 29. september. 
Les mer om Konst på Hög.

Wadköping


Foto: David Storm

Like ved Stadsparken i Örebro, finner du friluftsmuséet Wadköping. Med sine vakre trehus og gårder skildrer Wadköping Örebros eldre bebyggelse. Området består av hus og gårder fra fire ulike århundre som i senere tid har blitt flyttet til området. De eldste husene stammer helt tilbake til 1500-tallet. Er du interessert i antikviteter, design, keramikk og klær har du ligger det mange små og koselig butikker i området. Det er også mulig å koble av med en kaffe og fika på Jermemieasbageriet eller nyte et bedre måltid på restauranten “Gamla Örebro”. Området er åpent hele fra tirsdag til søndag. 
Les mer om Wadköping på orebro.se

Svampen


Foto: Jimmy Fuhr

Vanntårnet Svampen er en av Örebros mest populære severdigheter. Med sine mektige 58 meter gir det en magisk utsikt over Örebro og andre attraksjoner som Närkeslättan og Kilsbergens. I toppen av tårnet finner du en restaurant og kafé slik at du kan nyte en Fika sammen med den flotte utsikten. Svampen er åpent året rundt og er en opplevelse som like spennende for liten og stor.
Les mer om Svampen

Prison Island har åpnet i Örebro!

Prison Island er et helt unikt fengselseventyr som akkurat nå sprer seg verden over. Som lag løser man utfordrende oppgaver i fengselscellene, akkurat som i tv-serien “Fangene på fortet”. Dette er for alle aldersgrupper, her kan alle samarbeide om å løse oppgaver og ha det gøy. Åpent hele året.
Les mer om Prison Island her.

Shopping i Örebro

Örebro ble kåret til “Årets Stadskärna” i Sverige 2015, blant annet takket være sitt shoppingvennlige sentrum som byr på både små og store butikker i et skjønt og spaservennlig miljø.

I sentrum
Her finnes flere ulike kjøpesentre, de to største er Vågen og Krämaren, men det finnes også mindre shoppingområdet som koselige Gamla Stan med sine spesialbutikker innen ulike områder. En nykommer som raskt har blitt en populær møteplass er Örebro Saluhall med både delikatessebutikker og flere ulike restauranter med ulike spesialiseringer. Her finnes både asiatisk, europeisk og Örebros eneste rendyrkede fiskerestaurant.

I utkanten
I Örebros utkanter finnes enda mer bra shopping: 2 ICA Maxi matmarkeder, City Gross med Systembolaget (Vinmonopolet) og Stadiums Outlet på Aspholmen er bare noen eksempler.
En mil sør for Örebro ligger Marieberg Galleria, et av Midt-Sveriges største handelsområder. Her finnes et kjøpesenter med over 100 butikker i tillegg til IKEA, Bauhaus, Elgiganten og mange andre varehus.

I nærområdet
Også i Örebros nærområde finnes bra shoppingmuligheter. To mil sørover, i Kumla, ligger skofabrikanten Kavats fabrikkutsalg med barnesko av høyeste kvalitet. I Sköllersta, sydøst for Örebro finner du Atria Lithells med et stort fabrikkutsalg av pølser, kjøttprodukter og andre delikatesser. En knapp biltur østover ligger Vingåker Factory Outlet, Sveriges største outlet for merkeklær.

Rundt Örebro finnes dessuten en lang rekke koselige gårdsbutikker med salg av interiør og lokalproduserte delikatesser.
Les mer om shopping i Örebro

Kilde: visitsweden.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden