Sommer i Sverige - 2019: Nyheter på Västgötaturen | Din Fritid
Sommer i Sverige - 2019

Nyheter på Västgötaturen

Vil du bade, sykle langs Gøta Kanal eller kanskje gå på oppdagelsesferd på et slott? Da er kanskje Västgötaturen - en rundtur i Vestsveriges innland noe for deg. Her er det vakker natur, store badeland, eventyrslott fra 1200-tallet og en svingete kanal. Her får du noen tips:

Skara Sommarland åpner ny vannattraksjon


Waka Waka og mange andre morsomme vannaktiviteter i Skara Sommarland.

Skara Sommarland er Skandinavias største vannpark. Med fire millioner liter vann og 45 ulike attraksjoner er det en plass for deg som aldri vil at moroa skal ta slutt. Nytt for i år er Waka Waka – den første vannrutsjebanen av sitt slag i Europa, der du kjører i ringer i en 210 meter lang bane. Du farer nedover i en fargerik tube og i hver sving får du et nytt fartskick. Med Waka Waka kommer Skara til å ha de to lengste vannrutsjebanene i Skandinavia, der River run er den lengste.

Les mer om Waka Waka og Skara Sommarland

Karlsborg festning fyller 200 år

På Karlsborg festning finnes et genuint historisk miljø, et stort militærmuseum og spennende turer i festningens underjordiske ganger. Det mektige festnings bygget på Vanäs Udde ble påbegynt i 1819 og beregnet byggetid ble satt til 10 år, men det tok hele 90 år. I dag er det et yndet reisemål som passer for hele familien. Festningen er åpen alle dager, døgnet rundt og har fri entré. I år feirer festningen 200 år og det markeres med jubileumsarrangement hele året rundt. Det vil blant annet bli allsang med Christer Sjögren, Shirly Clamp og Karlsborgskalaset. Festningen har også i år to nye turer, Jubileumsturen og Standsvandring.

Les mer om Karlsborg festning

Sykle om kapp med båtene langs Göta Kanal


Sykkeltur langs Göta kanal. Foto: Roger Borgelid

Göta Kanal er kjent som Sveriges blå bånd. Foruten å oppleve kanalen med båt, er dette også en av Sveriges vakreste sykkelstier. Det å tråkke seg langs kanalen er en deilig sommeropplevelse for hele familien. Her sykler du helt inntil vannkanten på en bilfri, smal grusvei med flere interessante attraksjoner underveis langs veien. Se på seilbåtene som glir forbi, beundre de fascinerende slusene, følg med på passasjerbåtene, plask med lekebåter i minikanalen ved Norrqvarn og nyt en koselig piknik ute i det fri. 

Les mer om Göta Kanal

Plask og moro i eventyrbadet Arena Skövde


Garantert kil i magen! Foto: Arena Skövde

Om du elsker vann, plasking og fartsfylte attraksjoner er dette et hett reisemål som du ikke må gå glipp av. Her kan hele familien kose seg i bølge- ute- og barnebasseng. For den eventyrlystne finnes det 370 meter med vannrutsjebane, blant annet Black Holde der du i full fart suser fram i en mørk tunnel med blinkende lys. Gå ikke glipp av det digitale bassenget der du kan drømme deg bort til korallrev i Stillehavet, svømme blant haier eller komme unna sultne isbjørner i Arktis. 

Les mer om Arena Skövde

Bli med på oppdagelsesferd på Läckö Slott


Läckö Slott. Foto: Roger Borgelid

På Läckö slott finnes det opplevelser for alle, uansett om du er historieinteressert, vil oppleve barneteater, padle på sjøen, vandre i naturen, ta en fika, spise god mat eller bare tilbringe en stemningsfull stund i vakkert miljø. På slottet, som ligger nord for Lidköping venter det, for de modigste, en slottstur gjennom mørke rom og hemmelige ganger. Her blir det historier om hekser og fengselsflukt, og skattejakt med ledetråder og rebuser. Ta med håven og forstørrelsesglass og gå på småkrypsafari ute i naturen, kanskje du finner noe spennende! 

Les mer om Läckö slott

Mer informasjon om Västgötaturen finnes her (ekstern lenke som åpnes i separat vindu).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden