Sverige: Familie­vennlige sommer­nyheter i Sverige​ | Din Fritid
Sverige

Familie­vennlige sommer­nyheter i Sverige​

"Søta bror" byr på nyheter for liten og stor. Skal du til Sverige i sommer? Her får du 15 spennende tips fra Visit Sweden med deg på veien.

I sommer kan du fylle ferien til randen med nye og spennende familieaktiviteter hos söta bror. Nye båtruter mellom idylliske øyer i Västsverige, spennende attraksjoner i fornøyelsesparkene, dinosaurutstillinger og ny klatrepark er noen av nyhetene som svenske lokker med.

Det skjer mye nytt i Sverige i sommer for både store og små. Ta med familien og benytt dere av den korte reiseveien og det store tilbudet av sommeropplevelser hos våre gode naboer. Her tipser vi om 15 familievennlige nyheter som vil finne sted i sommer.

KOSTERHAVET FEIRER 10 ÅR

Kosterhavet er Sveriges første marine nasjonalpark og åpnet i 2009. I år feirer nasjonalparken 10 år. Kosterhavet er hjem til 12.000 ulike arter, halvparten over land og halvparten under. Her kan du finne både sjeldne, unike og mer vanlige arter. Området brukes skånsomt, med både naturen og menneskenes beste i fokus, slik at de unike miljøene bevares på best mulig måte. På Naturum Kosterhavet på Sør-Koster finner du alt du trenger av informasjon om området, utstillinger, forelesninger, tips til fine utflukter, kart og info om snorkle-ruter. 
Les mer om Kosterhavet nasjonalpark


Kosterhavet nasjonalpark i Västsverige, foto Lukasz Warzecha/Westsweden.com.

WAKA WAKA - NY ATTRAKSJON PÅ SKARA SOMMARLAND

Skara Sommarland er Skandinavias største vannpark. Med fire millioner liter vann og 45 ulike attraksjoner er det her en plass for deg som aldri vil at moroa skal ta slutt. Nytt for i år er Waka Waka – den første vannrutsjebanen av sitt slag i Europa, der du kjører i ringer i en 210 meter lang bane. Du farer nedover i en fargerik tube og i hver sving får du et nytt fartskick. 
Les mer om Waka Waka og Skara Sommarland

DINOSAURER PÅ UNIVERSEUM

Opplev de største, skumleste og mest fascinerende dyrene som har eksistert på denne planeten. I 170 millioner år var jorden deres hjem, inntil de døde ut for 66 millioner år siden. Nå åpner Universeum i Göteborg dørene, slik at nysgjerrige tilskuere kan ta del i livet til noen av de mektigste og mest imponerende dyrene som har levd. 
Les mer om dinosaurutstillingen på Universeum


Dinusaurutstilling på Universeum, foto Maria Kopp.

NY TUR MED SKJÆRGÅRDSBÅTENE I BOHUSLÄN

Åstolturen er en unik opplevelse i den Bohuslänske skjærgården. Bli med på en rundtur med båt fra Ljungskile til Åstol. Turen begynner i Lyckorna i Ljungskile og gjør et kjapt stopp på Stenungsbaden og Stora Dyrön, før båten legger til havn i Åstol. Underveis blir det servert formiddags-”fika” og du kan nyte spektakulær natur. På Åstol kan du kose deg med fantastisk utsikt, sjarmerende rorbuer og fortryllende klipper ut mot havet. Ta et bad på Klockareudden, i det naturlig saltvannsbassenget med sandbunn og sklie. Ta også turen opp til vanntårnet på Stora Varn og nyt utsikten. På tilbaketuren blir det servert middag ombord i båten. Det blir avgang 08.,15., 22. og 29. juli. 
Les mer om Åstolturen med skjærgårdsbåtene

HAVETS HUS BYGGER UT

I løpet av høsten og vinteren har Havets Hus vært stengt for ombygging. Den 23. juni åpner et nytt og spennende akvarium. Dermed blir Havets Hus 20 prosent større, med nytt laboratorium, auditorium og akvarium. Ta med en venn eller familien og oppdag verden under havoverflaten. 
Les mer om Havets hus


Havets Hus, foto Andreas Olsson.

KARLSBORG FEIRER 200 ÅR

Karlsborg festning i Västsverige feirer 200 år med en rekke ulike arrangementer gjennom året. Festningen er åpen hver dag og er gratis for alle. Bli med på spennende rundturer gjennom den gamle festningen. Turene tar deg tilbake til år 1865 og du får et innblikk i hvordan livet på festningen var den gang. Kryp ned i de mørke og underjordiske gangene, der kruttrøyken ligger tett, kanonene buldrer og gulvet rister. 
Les mer om Karlsborgs festning

A WORLD OF DINOSAURS

Like utenfor Kalmar, på Tingby Gård, blir det i sommer et møte med fortidens skapninger. 150 forskjellige skjeletter i full størrelse fyller gården, og enkelte av de er også animatroniske, som vil si at de beveger seg, puster og brøler på en naturtro måte. I år åpner også en ny avdeling med “levende” flygeøgler. 
Les mer om A World of Dinosaurs

NY KJELKEBANE PÅ ISABERG

De siste årene har det skjedd mye spennende på Isaberg sport og friluftssenter i Småland. Hvert år har Isaberg utvidet med nye baner og aktiviteter, og i år er det den fartsfylte kjelkebanen “rodelbanan” som lanseres. Banen er en kilometer lang og vil by på naturnær fart og spenning for barn og voksne i alle aldre. Isaberg tilbyr også høydeløyper, offroad Segway, kanopadling, MTB stier, hinderbaner og minigolf. 
Les mer om den nye banen på Isaberg


Foto Isaberg sort og friluftssenter

SOMMERSLOTTET I ÖREBRO

Oppdag Örebro slott i sommer. På slottet kan du vandre rundt og lære mer om slottets historie gjennom filmer, modeller og guider. Slottet ble bygd rundt år 1300 og den gang var det ikke et yndet reisemål for barn, men det har endre seg de siste årene. Nå kan du oppdage slottet på egenhånd og du kan oppleve spennende historier og mystiske opplevelser. Spökelset Laban har flyttet inn på slottet og du kan møte han på flere ulike arrangementer. I år gjester også utstillingen Paper Magic av Isabella de Borchgrave slottet. Den belgiske kunstneren gjenskaper historiske klesdrakter utformet i papir. 
Les mer om sommerslottet i Örebro

SNORKLE-RUTE PÅ GETTERÖN

Ved Getteröns vik er Varbergs første snorkle-rute anlagt. Ruten er 300 meter lang og strekker seg over sandbunn, sjøgress-enger og tangkledde klipper, perfekt for deg som liker å utforske! Underveis finnes det undervannsskilt, hvor du kan lære mer om havets dyr- og planteliv. Snorkelutstyr kan lånes gratis ved Hattavikens kiosk. 
Les mer om snorkleruten i Varberg


Snorkling på Getterön.

SYKLE FATBIKE PÅ HALLANDS STRENDER

Opplev Sveriges riviera på en ny måte med fatbike. Syklene er laget for å komme fram på steder som det ikke går an å ta seg til på vanlig sykkel. Med store dekk sykler du på løs sand med fatbikes, turen arrangeres av Kite Kalle lags Hallans strender.
Les mer om Fatbike tur med Kite Kalle

SOLAR EGG I RÄTTVIK

I sommer kan du ta badstue i et gullegg på Långbryggan i Rättvik! Det er verdensattraksjonen “Solar egg”, utformet av kunsterduen Biger og Bergström som har designet egget, som ligger på tuppen av den 628 meter lange bryggen. 12. juni åpner det verdenskjente egget, som tidligere har gjestet steder som Paris, København, Gällivare og Minnesota. 
Les mer om Solar Egg


Solaregg, foto Jaen Baptise Belange.

RADIOBILER FOR DE MINSTE PÅ LEKSAND SOMMARLAND

Årets nyhet på Leksand Sommarland er den klassiske attraksjonen radiobiler. Nå kan til og med de små barna prøve å kjøre radiobil, som er konstruert på en tryggere måte med ny teknologi. 
Les mer om radiobilene på Leksand Sommarland

NY OPPLEVELSESSKOG I FILMBYN SMÅLAND

I slutten av juni innvies aktivitetsparken Opplevelsesskogen i Filmbyn Småland. Test fysikken i parkourbanen, gå på oppdagelsesferd med telefon og Augmented realityappen eller lag din egen film med oppsatte filmkulisser. I filmbyen kan du oppleve innspillingsmiljøer fra kjente barnefilmer som Emil i Lønneberget, Saltkråken og Pippi Langstrømpe. Bli med inn i filmens verden og se klassiske studio-kulisser og originale kostymer fra filmene eller syng med til de velkjente sangene. 
Les mer om opplevelsesskogen i Filmbyn


Lek i kulissene. Foto Filmbyn i Småland

NY KLATREPARK I DALARNA

Rett ved Rättviks camping ligger den nye klatreparken Högt & Lågt. Seks ulike baner med varierende vanskelighetsgrad vil sørge for kribling i magen og høydeopplevelser. Her venter et eventyr for hele familien med hindere, zip-lines, lek og moro. Utfordre høydeskrekken, tren, lær og klatre mellom tretoppene, her kreves ingen tidligere erfaring. 
Les mer om klatreparken Högt & Lågt


Tør du utfordre deg selv i Klatreparken Högt & Lågt i Dalarna? Foto Anna Holm.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden