Viktig endring i reiserådet:: Hva betyr de nye reisereglene? | Din Fritid
Den nye reiseapper gir oppdatert og nyttig informasjon på nettopp det landet du har tenkt deg til!
Viktig endring i reiserådet:

Hva betyr de nye reisereglene?

For det første åpner det seg mange nye reisemål utenfor Europa. Det er viktigere for charterturister enn for bobil- og caravanister. Uansett er det ikke fritt fram uansett, så du er fremdeles nødt til å sette deg inn i regelene for det landet du har tenkt deg til. Oppdatert informasjon finner du på nettet, men den nye reiseappen fra Utenriksdepartementet gjør det enklere og raskere!

– Dette betyr at reiseforsikringen fra 1. oktober også vil gjelde utenfor Europa, med unntak av enkelte land. Vær også klar over at noen land ikke har åpnet for fri innreise, så undersøk det før du bestiller reise, sier skadeforebygger Therese Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind. – Det blir med andre ord trygt å bestille og gjennomføre reiser til de aller fleste land. Samtidig anbefaler vi alle å gjøre grundige vurderinger før de bestiller. Smittesituasjonen på feriedestinasjonen kan endre seg raskt og det kan innføres lokale restriksjoner, sier Nielsen, som gjerne understreker at deres kunder har reiseforsikring uavhengig om de er vaksinert eller ikke. Det gjelder de fleste, men ikke alle selskap - så sjekk dette før avreise om du ikke har vaksinesertifikat.

Europa i farger

Vi har blitt vant til å forholde oss til helt nye begreper og ny terminologi under pandemien. En av disse er Folkehelseinstituttets fargekart over Europa. Dette er først og fremst viktig for deg som ikke har vaksinesertifikat, eller som reiser med barn. Fargekartet sier nå noe om karantene for uvaksinerte, og hva du må forberede deg på ved utreise og hjemreise. Dette er annerledes enn før sommeren, da det såkalte fargekartet fortalte deg hvilke land norske myndigheter mener er trygt å reise til. Kartet finner du her.

UD lanserer reiseapp

Samtidig som regjeringen varslet at de opphever det globale reiserådet lanserer Utenriksdepartementet sin nye app «Reiseklar». Denne skal hjelpe nordmenn med å raskt finne relevant informasjon før reise. Og å valgfritt kunne registrere reisen og få varsling mens du er på tur. 

UD sin app «Reiseklar» kan lastes ned i App store og Google Play.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden