Blir det trangt i sommer?: Bobilturist i eget land | Din Fritid
Ved Atlanterhavsveien var det god plass til biler og lite trafikk på Svevestien begynnelsen av juni.
Blir det trangt i sommer?

Bobilturist i eget land

Turistnæringen og reiselivet ligger nede etter en tøff vår og forsommer med strenge koronatiltak. Nå som tyske (og de fleste) utenlandske bobiler ikke slipper inn i Norge trenger reiselivsnæringen sårt at nordmenn igjen kommer seg ut på tur og bruker penger underveis. Etter en tur fra Østlandet til Atlanterhavsveien er jeg fristet til å stille spørmålet: Er vi blitt skremt fra å kjøre eller å oppleve vårt eget land?


Atlanterhavsveien: God plass her ytterst ved havet.

I begynnelsen av juni måned var jeg en uke på tur med bobilen gjennom Gudbrandsdalen til Oppdal, og videre til Nordvestlandet og Sognefjellet. Ingen av disse stedene opplevde jeg kø ved turistattraksjonene eller utfordringer med å finne en plass å overnatte. På steder der tyske bobiler normalt er å finne var det nå folketomt. Det er ingen som kan forutsi hvordan sommeren blir i dette året der vi foreløpig har landet for oss selv, men jeg håper ikke vi nordmenn har blitt skremt til å være hjemme? Norge har så uendelig mye å by på!  


Det var nesten uvirkelig få biler på berømte Atlanterhavsveien da Din Fritid besøkte området nylig.

Stille på Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien er en imponerende veikonstruksjon som tiltrekker både nordmenn og utlendinger. Dette er noe av det beste Norge har å by på da du kommer utrolig tett på havet og naturkreftene. Vanligvis er det utfordrende å finne parkeringsplass for å gå Svevestien, og det står fiskere overalt. Men denne gangen var det glissent på tross av at det var en fredag ettermiddag med sol på blå himmel. 


På Sinclair Bobilpark på Kvam var det bare jeg som overnattet.

Gamle E6 i Gudbrandsdalen

På vei sørover gjennom Gudbranddalen svingte jeg innom Sinclair Bobilpark på Kvam for å overnatte. Da E6 gikk her var Kvam et selvskrevet stoppsted for busser mellom Oslo og nordvestlandet. Nå har det lokale næringslivet blitt tvunget til å tenke nytt og annerledes for å få folk til å stoppe. Nå vektlegges opplevelser for hele familien i form av natur, kunst, handel, dyr og mat. Fra bobilen hadde jeg utsikt til vegen for å følge med på trafikken, men det var ikke mange bobiler som passerte her. 


Over Sognefjellet var det flere ledige panoramaplasser hvor utsikten var fin selv på en overskyet dag.

Snødekke på Sognefjellet

Det har vært skrevet mye om snøsmelting, høye brøytekanter og flom på fjellovergangene våre etter en snørik vinter. Sognefjellet har også vært nattestengt. Den nasjonale turistveien passerer 1434 meter over havet og er et sted turister stopper for å ta bilder av snømendgen. På Sognefjellet Sommarskisenter kommer turister for å gå på langrenn. De kjører opp og ned for et ærend da Sognefjellshytta holder stengt for å unngå samling av mennesker. Bobiler kjører over fjellet uten å stoppe.

Annerledesåret

Mulighetene for å reise på ferie i dette annerledesåret er mange. Reiserestriksjoner fra myndighetene vil bli oppdatert fortløpende når det gjelder utreise til andre land, så det eneste sikre er å planlegge norgesferie. Smittefaren er mindre når du kjører bobil sammenlignet med å bruke kollektivt, og du er mye mer fleksibel. Valgmulighetene er mange, og du kan kombinere ativiteter med opplevelser. Norge er et vakkert land så nyt friheten på fire hjul. 


På stien opp til Kvitskruiprestene i Sel var det ingen andre mennesker å se.

  


På rasteplassen innerst i Isfjorden var det ingen andre bobiler som overnattet.


Ved Jora bru like ved Dombås var det god plass for en kaffestopp med bobilen.


Ikke mye trafikk å se på rasteplasser langs Gubrandsdalen 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden