Pintrip i Danmark: På smale danske vejer | Din Fritid
Pintrip i Danmark

På smale danske vejer

Det er nesten så jeg får assosiasjoner til Toscana, tenker jeg i det jeg tar av på enda en smal vei midt på Jylland. Jeg passerer nok en trivelig landsby, her ligger de som perler på en snor. Alle har likevel sitt særpreg, og unike tilbud.

Det er fruktbart i Danmark, og danskene er flinke til å utnytte lokale ressurser. Til å dyrke økologisk, til å lage kortreist mat som rugbrød, frikadeller og bøf, ost, yoghurt og pølser. For ikke å snakke om smørrebrød. Det er bare å stoppe på en veikro, og jeg vedder på at du får en god matopplevelse.

Landveistur

Eller du kan gjøre som meg: Stoppe på noen av de mange utsalgene, og fylle opp kjøleskapet. I arbeidet med denne utgavens reportasjer ble det motorvei på øvre halvdel av Jylland, det går raskt å passere det flate morenelandskapet. Sør for Limfjorden brukte jeg desto mer tid, og kjørte smale veier på kryss og tvers i sentrale Jylland, Danmarks store halvøy. Målet var spennende gårder, ysterier og bryggerier. Det er så mye å se og så mye å oppleve, og jeg stopper ofte bobilen, selv midt i veien, for å ta bilder av landskap som fortjener å foreviges. Sentrale Jylland er etter min mening et perfekt sted å reke rundt på, du oppdager garantert noen perler!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden