Pintrip i Danmark: Gaardbutikken | Din Fritid
Pintrip i Danmark

Gaardbutikken

Pintrip-vert Skovgaard gaardbutikk minner mer om en liten bedrift enn en bondegård. I hvert fall om man sammenligner med en tradisjonell norsk gård. Gården har egen slakter, og i butikken selges det egenprodusert økologisk kalve-, okse- og svinekjøtt. Skovgaard garanterer sine kunder kortreist og sunn mat.

Butikken bugner av fristende varer, og er innredet som en gammeldags kjøpmannsbutikk. Foruten kortreist kvalitetskjøtt selges det desserter, kransekaker, kaffe, te, mange ulike oljer og krydder. Legg til litt brukskunst, ost, marmelade og sjokolade – og du kan sikkert se for deg mangfoldet. Da Din Fritid besøkte gården en vanlig ukedag, var det fullt av folk i butikken.

Ingen kjøttskam

På jordene rundt gården er det frittgående kuer med kalver når vi er på besøk. I det åpne fjøset er det hele 500 melkekuer med tilgang på melkerobot og fôringsstasjoner. Legg til frittgående griser, sauer og høner og ingen er i tvil om at dette er en levende bondegård. Dyrevelferd er en fellesnevner i driften, og allerede i 1997 begynte eierne Joan og Hans Skovgaard å selge kjøtt fra gården. I dag har bedriften eget slakteri og flere kjølerom, samt pølsemakeri. Har du spesielle ønsker, spesialskjærer slakterne kjøttstykker akkurat slik du ønsker det.

Da vi var på besøk fikk barn på besøk hver sin pølse som snacks. Litt uvant må jeg innrømme, men sikkert sunnere enn kjærlighet på pinne.

Viktig timing

En praktisk detalj å være oppmerksom på, er at ikke bare er butikken stengt fra søndag til tirsdag, da har man heller ikke mulighet til å besøke dyrene. Men fra onsdag til lørdag er det i praksis fritt fram. I Pintrip-guiden står det oppgitt at kapasiteten er tre bobiler. Parkeringsplassen er meget romslig, og rett på andre siden gjerdet går dyrene fritt.


Det er landlige, bølgende landskap rundt Skovgaard. På de grønne slettene beiter dyrene. Da vi var på besøk farget solnedgangen himmelen som for å understreke den perfekte harmoni.

Ikke bare fikk vi en natt i frisk landlig luft med kuer til selskap, vi fikk også oppleve kalver på nært hold. Gøy for alle aldre, for hvem liker vel ikke å klappe en søt liten kalv?

Skovgaard gaardbutikk

  • Adresse: Horsbjergvej 1, DK 8653 Them.
  • GPS: 56.1088, 9.5233
  • Åpningstider: Onsdag - fredag kl. 10-17, lørdag kl. 9-13
  • Nettadresse: butik-skovgaard.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden