Pintrip i Danmark: Opplev landlige Danmark | Din Fritid
Pintrip i Danmark

Opplev landlige Danmark

– Nordmenn er blant våre verters favorittgjester. Nordmenn på bobiltur vet å kose seg, og de setter pris på at vi dansker har mye å by på, forteller Pintrip-gründer Henriette Rask til Din Fritid. Pintrip er en dansk reise- og opplevelsesguide hvor du også kan overnatte trygt og sikkert med din bobil.

Roslev, Jylland: Din Fritid er på Danmarks-tur, og i den lille byen Roslev finner vi hovedkvarteret til danske Pintrip. Lokalene er nøkterne og selvsagt skal de være det, når man er to ansatte som jobber med å formidle opplevelser hos danske gårdsbutikker, vingårder, destillerier og små museum. Og en gratis overnatting på hvert sted. Alt tilgjengelig for bobileiere med medlemskap i Pintrip.

Også for vognfolket

– Nytt i 2023 er at vi åpner opp for at også campingvogneiere og taktelt-eiere kan bli medlemmer. Det tenker jeg er en god nyhet for mange, selv om ikke alle våre rundt 300 verter er åpne for andre enn bobiler foreløpig, forteller Henriette. De vertene dette gjelder er merket med et eget symbol i guiden. Foreløpig er det snakk om 130 verter for campingvogner og 250 verter for taktelt-eiere.

Kortreist

Vi sitter i et lite showrom, og her er roll-ups, plakater og ikke minst mange lokalproduserte varer til utstilling. På den ene siden av bordet sitter kommunikasjonsansvarlig Nicoline Hoelgaard og gründer og eier Henriette Rask. På bordet er det ferske rundstykker, og det er dekket med lokale spesialiteter, som lokalprodusert smør, ost og syltetøy. Og lokalprodusert mat, gjerne økologisk, er en sentral del av hva Pintrip-vertskapet ønsker å vise fram og selge til sine gjester.

Starten

Men la oss først få et lite innblikk i historien til Pintrip. Det hele startet med en tur til Frankrike, forteller Henriette:

– Jeg og min eksmann hadde en eldre campinginnredet VW Transporter med hevetak. Vi dro på en to måneders tur til Frankrike med våre tre barn. Da hadde vi 60 overnattinger i den kompakte campingbilen. Alle overnattingsstedene var gjennom den franske organisasjonen Passion France. Mange kjenner de sikkert, da de er den desidert største av sitt slag i Europa med sine mer enn 2000 overnattingsplasser. Det var en meget vellykket tur, og jeg begynte å tenke litt over at det ikke fantes noe tilsvarende tilbud i Danmark da jeg kom hjem. Jeg bestemte meg for å se om det var mulig å etablere et tilsvarende tilbud i Danmark i 2018. Jeg tok seks måneders permisjon fra min legesekretærstilling, og satt i gang. Jeg ringte hundrevis av potensielle verter, jeg reiste rundt og besøkte mange steder. Og jeg fikk hjelp av min pensjonerte far. Målet var 100 verter i løpet av det halve året, vi endte opp med 184.

– Noen av vertene var bekymret for campingplassenes reaksjon, men det har gått bra. Vi er jo ingen konkurrent, bare et supplement, forteller Henriette som har jobbet på heltid med Pintrip siden 2018.


Gründer Henriette Rask jobber på heltid med å tilby spennende opplevelser og trygge overnattinger for deg som ønsker å oppleve Danmark med bobil. For 2023 lanserer Pintrip også et tilbud for deg med campingvogn eller taktelt.

En tredjedel

På grunn av avgiftsreglene er det færre bobiler i Danmark enn de nordiske nabolandene.

Omtrent 12 000 bobiler er registrert i Danmark i dag, og rundt en tredjedel av disse er medlemmer av Pintrip. Dermed er utlendinger en viktig faktor for å få mange nok medlemmer, forteller Henriette.

Det har vært svært få nordmenn med bobil i Danmark under og etter pandemien. – Det håper vi det blir en endring på nå, smiler Henriette. Hun kan fortelle at Pintrip er et ypperlig tilbud for de eventyrlystne, og minner om at man som gjest ikke har noe kjøpetvang. – Men det er flott om du viser interesse og forståelse for det vertene jobber med når du er på besøk, minner Henriette Rask Din Fritids lesere på.

Pintrip

En dansk reise- og opplevelsesguide. Som medlem får du tilgang til mer enn 300 verter med ulike opplevelser og en trygg og gratis overnatting. Et medlemskap inkluderer en app (kun digitalt medlemsskap, 399 DKK) eller et vanlig medlemsskap (449 DKK) hvor du også får en fysisk bok. En måneds medlemsskap er også mulig til 299 DKK. Du finner mer informasjon på pintrip.eu.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden