Catalonia, Spania: Aktiv i Catalonia | Din Fritid
Catalonia, Spania

Aktiv i Catalonia

Catalonia ligger nordøst i Spania, mellom fjellkjeden Pyreneene og Middelhavet. Her finner du en variert natur med flatt innland, fjellandskap og ikke minst en spennende og variert kyststripe. Vi har vært på besøk i Spanias kanskje stolteste region.

Vi nordmenn har i tiår valfartet til Spania, og satt pris på klimaet langs Solkysten eller Kanariøyene. Men om det er ditt eneste møte med landet og befolkningen, er det kanskje på tide å utvide horisonten? For Spania er så mye mer enn turistområdene!

Det skal sies at vi først og fremst har besøkt de kystnære områdene, selv om det er masse å se og oppleve i innlandet også. Vi har valgt en litt aktiv ferie denne gangen, selv om det skal sies at spesielt slitne ble vi ikke.

Kysten er variert her, ikke minst på grunn av dramatiske fjellformasjoner og flere steder i regionen er det lavasteiner og forunderlige formasjoner.

Kystlangs

Her kan du oppdage milevis med kyststier. Eldgamle stier som tråkler seg gjennom små landsbyer, over klipper og utallige strender. Rundt neste sving venter det dramatisk natur og opplevelser, for ikke å glemme utallige kaféer og spisesteder. Her kan du gå så mye du bare vil og ta landskapet inn over deg til tonene av havets lyder.

Eller hva med å tråkke deg gjennom grønne veier i innlandet på sykkel? Catalonia er en svært fruktbar del av Spania. Her produseres det frukt av alle slag, ris, vin og cider. Halve Spanias vannforsyning kommer fra dette området. Maten er kortreist, og restaurantene i området vet å ta vare på de ferske råvarene og serverer fantastisk mat.

Klima

Her er lokale festivaler i trivelige byer, og mulighet for lære mer om astronomi i det grønne området ved foten av Pyreneene. For sikkerhets skyld har vi vært i regionen flere ganger. Vi har prøvd det i hete juli, i slutten på september og vi har vært her noen regnfulle oktoberdager.

Selv midt på sommeren er det ikke så varmt i regionen som man kanskje skulle tro. Det kan skyldes fjellene og ikke minst vinden. Det er mer vanlig enn uvanlig at det blåser ved kysten her på sommeren.

Punktlig

Catalonia er en rik region, med mye industri og landbruksproduksjon. Når jeg snakker med en guide og prøver å komme tettere på katalansk kultur, understreker hun at holdningen her er mer kontinental, enn det mange kanskje forbinder med Spanias kultur og væremåte.

– Her passer vi klokken og gjør jobben vår, understreker hun.

Fakta om Catalonia

  • En selvstyrt region i det nordøstlige Spania.
  • Innbyggertallet er 7,7 millioner (2022).
  • Hovedstaden er Barcelona.
  • Regionen har en sterk egenidentitet, og mange nasjonalister ønsker fullstendig uavhengighet fra Spania. Det regionale språket er katalansk.
  • Mer informasjon finner du på nettsiden catalunya.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden