Catalonia, Spania: Kajakk: Strandløve eller turgeit? | Din Fritid
Ikke bare byr Catalonia på det vi gjerne forbinder med klassiske spanske sandstrender, her er også et klippelandskap som er ganske så unikt.
Catalonia, Spania: Kajakk

Strandløve eller turgeit?

Hva gjør du når en fantastisk strand brer seg ut foran deg? Solen skinner, og havet blinker i turkise nyanser. Det er fristende å bare legge seg ned og slikke sol, men målet med min tur i Catalonia er å være aktiv, så nå skal bølgene testes ut i en kajakk.

Strendene på Costa Brava er ganske så unike. Ikke bare ligger de finkornede sandstrendene på rekke og rad, kun brutt av spektakulære klipper og sjarmerende landsbyer. Strendene er også forbundet med hverandre med stier. Det betyr at du kan gå langs hele kystlinjen. Enten du bare har lyst til å prøve ut en annen strand, eller om du rett og slett er ute etter å gå en tur for aktive opplevelser.

Gåturer

Det ser ikke alltid ut som om det er mulig å komme seg fra en strand til den neste. Men det er det selv om stien går ikke i en rett linje, for å si det forsiktig. Her er det trapper, klipper og mange elementer som gjør at ruta fort blir middels krevende.


Strendene er stort sett alltid forbundet med hverandre, enten ved at du vasser rundt fjellknausene, eller at det er trapper.

Og stien er ofte lite egnet for deg med barnevogn eller rullestol. Ved småbyene er det derimot gjerne strekninger som er tilpasset også disse brukergruppene. Triveligere omgivelser å gå tur i, skal det godt gjøres å finne.

Havets våg

Jeg har tidligere prøvd både havkajakk og elvekajakk i Norge, så jeg er ikke så bekymret for de halvhøye bølgene som slår inn på sandstrendene når den guidede gruppen jeg er med i skyver kajakkene ut fra land. Men det tar ikke så lang tid før en dobbel kajakk med tre passasjerer i reisefølget går rundt. Da er det kjekt med redningsvest og supert med 23 grader i vannet. Sikten i vannet blir bedre når vi padler fra stranden mot et område med klipper som stuper ned i havet. Her kan du se fiskestimer og er du riktig heldig en og annen barracuda, eller kanskje en blekksprut. Du får bokstavelig talt et annet perspektiv når du kommer deg på vannet. Ikke bare at strand og menneskene ser litt annerledes ut herfra, du får også en helt ny og blå verden under deg. Det er bare å gynge med naturkreftene og ha det gøy.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden