Catalonia, Spania: Med sykkel: ​​​​​​​Sakte opplevelser | Din Fritid
Det å oppdage et nærområde på to hjul anbefales. Du kjenner vinden, kan lukte blomstene og hører gresshoppenes sang. Vi koste oss på sykkeltur fra ciderfarmen Mooma til Pals og tilbake igjen.
Catalonia, Spania: Med sykkel

​​​​​​​Sakte opplevelser

Innlandet i Catalonia byr på et flatt og rikt kulturlandskap. Spesielt i og rundt middelalderbyen Pals er det områder som er ypperlige å oppleve med sykkel, noe vi testet i sommer.

Pals betyr egentlig sump. Det høres kanskje ut som et problem, men det er det ikke lenger. De våte områder i denne varme regionen er mer som en ressurs. Vannet er viktig ettersom det i hundrevis av år er blitt utnyttet til å lage kontrollerbare kanaler og vanningssystemer. Det produseres også store mengder ris i området, takket være vannet.

Mooma cider

Starten på min sykkeltur går fra ciderfarmen Mooma i Mas Saulot, kun seks kilometer fra målet, som er Pals. På parkeringsplassen til Mooma er det god plass til å parkere mange bobiler.


Sykkel og bobil er en perfekt match. Har du ikke med egen sykkel er det mulig å leie flere steder i området.

For anledningen er det også mulig å leie elsykler her. Med hjelm på hodet og guide foran bærer det av gårde på trivelige småveier. Først passerer vi tusener på tusener med frukttrær.


Mooma er en spansk ciderprodusent som gjerne viser frem sin produksjon. I tillegg har gården en fantastisk restaurant. I nærområdet finner du risåkre, eplehager og ikke minst trivelige landsbyer. Ypperlig for en rolig tur på to hjul, for så å innta en velfortjent matbit etterpå.

Mooma er en stor ciderprodusent, noe som er litt uvanlig i et land med lange vintradisjoner. Gården har vært i familiens eie i seks generasjoner, og satset i 2016 på ciderproduksjon. Det har vært en stor suksess, og deres edle dråper blir stadig mer populære, kan eierne fortelle.

Mooma er ikke bare en ciderprodusent, her er det også en meget god restaurant med stor kapasitet. Og gjett gjerne hva slags drikke de serverer. Har du med egen sykkel på bobilen, anbefales Mooma som et supert utgangspunkt for en sykkeltur.

Pals

Veiene vi sykler på er ikke mer enn et snaut kvarters kjøretur fra havet. Men det er ikke dit vi skal, vi sykler i stedet rett sørover. Landskapet er preget av landbruk, og vi møter en bonde på traktor. Vi stopper underveis i den lille landsbyen Sant Feliu de Boada med en kombinert kirke og festning rett ved torget. Og selvsagt er det en kafé her! Målet er den maleriske byen Pals. Kjent som en av Costa Bravas flotteste byer, med en velholdt og spesielt trivelig gamleby. Når vi nærmer oss Pals, kan vi på lang avstand se bygningene på toppen av en høyde, der de hever seg over det rurale landskapet.

For nettopp det at det er så flatt her gjør området spesielt godt egnet for å ta seg en tur med sykkelen. Det er mange stier og småveier som gjør det lett å ta seg fram i området. Det at jeg er utstyrt med elsykkel gjør at jeg ikke har problemer med å tråkke meg gjennom den halvannen mil lange rundturen, selv om det er varmt under den høye solen i juli.

Sentrum av Pals har trange gater, trapper og utallige kaféer, spisesteder og butikker. Her det gamle murvegger med blomsterdekkede klatreplanter, og det er mye å se og oppdage bare ved å gå rundt her. Vil du ha utsikt, kan du ta en tur opp i det runde klokketårnet Torre de las Horas.

Vi bruker en ettermiddag i byen, inkludert en lunsj, før det er på tide å tråkke seg tilbake til bobilen gjennom et frodig landskap. Fra sykkelsetet ser jeg meg rundt og tenker at dette er et område som virkelig fortjener at man setter ned farten, og parkerer bobilen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden