Europas fineste strand: Lofoten på topp | Din Fritid
Europas fineste strand

Lofoten på topp

Du må ikke nødvendigvis til varme strøk for å oppleve vakre strender. Hauklandstranda er nylig kåret av forlaget Lonely Planet til Europas fineste strand.


Dette er en strand hvor vanntemperaturen kan komme til å hindre en del i å bade. Men det betyr ikke at det mangler på ting å gjøre. Området byr blant annet på et fantastisk turterreng.

At Lonely Planet er begeistret for Lofoten er tydelig. Det er ikke mer enn tre år siden Hauklandstranda tronet på toppen av samme årlige liste fra forlaget. Når man leser juryens begrunnelse for kåringen, er det ikke vanskelig å kjenne på begeistringen:

«Lik ryggraden på en drage reiser Lofoten seg opp av Norskehavet. Øyene er den arktiske drømmen, enten du opplever den i det evige lyset fra midnattssola, eller i dansende nordlys og hvit snø. Hauklandstranda er utenomjordisk, med spisse granittfjell som stikker opp over kremet sand og safirblått hav. Vannet er kjølig (når aldri mer enn 15°), men du vil likevel klø etter å hoppe ut i det.»

Nytt toalettbygg

Ordfører Jonny Finstad (H) sier til NRK at han er meget godt fornøyd med kåringen, og at den føyer seg inn i en lang rekke av utmerkelser til Hauklandstranda. Han understreker også den gode markedsverdien dette gir for hele Lofoten. Nå er kommunen i ferd med å etablere flere parkeringsplasser, som skal være på plass før sommeren. I tillegg er et servicebygg med toaletter under arbeid, det er forventet ferdig i desember.

Bobil i Lofoten

Din Fritid har vært på reportasjetur i Lofoten flere ganger. Naturen er mektig, og unike naturopplevelser venter overalt. Samtidig er kontrasten mellom hvor storslagent landskapet er, og hvor skjør og utsatt destinasjonen er, stor. Man kan stadig vekk lese i mediene om utfordringene med alle turistene som kommer samtidig, og oppsøker de samme plassene. Det er en vanskelig balanse, og spesielt viktig å tenke på om du reiser hit i høysesongen med en bobil. Våre hjem på hjul er ruvende og det synes godt om du tar deg til rette. Vårt råd er å teste ut Lofoten utenom høysesongen i juli og august. Da kan du unngå mange av problemene. Et godt alternativ er å campe utenfor hovedveien og de mest trafikkerte stedene. Du kan lese våre mer enn 30 artikler fra øyriket ved å søke «Lofoten» på dinfritid.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden