Vintertest av fortelt: Isabella Universal 420 - 2011 modell | Din Fritid
Vintertest av fortelt

Isabella Universal 420 - 2011 modell

CampingNorge.no hjelper deg med å finne det riktige vinterforteltet. På en vintercampingtur til Østerrike har vi testet dette Isabella Universal 420 fortelt. Vi tester det for dets funksjonaliteter under strenge vinterforhold og oppsettingen, for til slutt å komme med et samlet inntrykk.


Det kan være en fordel å ha fortelt på vognen når man camper om vinteren - til f.eks. oppbevaring av de våte skiene

Hvorfor fortelt?

Man kan starte med å spørre seg selv, hvorfor man overhodet skal ha med et fortelt på vintercamping. Det er det flere grunner til. Det gir mye mer plass å oppholde seg på. På gode dager kan man alltids sitte ute. Det gir mer plass til campingmøbler, grill, støvler og ski. Det fungerer som varmesluse, så man holder bedre på varmen inne i campingvognen.


Der gjøres klart for oppsetting

Det første inntrykket

Når man åpner forteltesken fra Isabella, får man allerede ved første øyekast et inntrykk av at man har kjøpt et kvalitetsprodukt. Alle deler er nennsomt pakket inn, gardinene ligger i poser for seg og instruksjonsboken er veldig utførlig.


Selv om det kan virke uoversiktlig, er det faktisk ikke så vanskelig å sette opp forteltet

Oppsetting er overraskende lett

Det er ikke noen problemer med å sette opp dette vinterforteltet og man får utrolig stor glede av det. Det er praktisk å starte med å legge ut alle stengene, der hvor de skal brukes. Det gir et bedre overblikk.


Understykket her sørger for å holde kulden ute

På med understykket – det er vinter

Understykket settes på campingvognen. Det gjør, at det ikke trekker inn i forteltet og man kan dermed oppnå et vesentlig lunere fortelt.


Er man to om oppsetning av fortelt går det raskere - og blir en del lettere

Teltduken føres inn i teltskinnen

Deretter føres teltduken inn i teltskinnen på campingvognen. Det kan gjøres av én person, men det er lettere hvis man er to. De praktiske Fix On beslagene settes på der hvor takstengene skal sitte. De kan bare monteres på en måte.


Nå begynner forteltet å ta form - og det er ikke mye igjen

Forteltet tar form

Nå kan stengene monteres og forteltet begynner å ta form. Det er mange stenger, men det skyldes at det til vintercamping kreves en solid konstruksjon. Start med takstangen i midten og jobb deg deretter ut mot det ene hjørnet og deretter det andre hjørnet. Når alle stengene er montert og strammet, justeres høyden på forteltet.


Så skal det plugges - Tarzan plugger er best til vinterbruk

Vanskelig å plugge om vinteren

Nå skal det plugges og det kan være en utfordring, hvis bakken er hard. Hjørnene er viktigst. Bruk bare Tarzan plugger. Husk å sjekke at du har de med hjemmefra. For at forteltet skal tette helt, kan man med fordel kaste snø på gresskanten.


Ekstra dørmakise

Ekstra utstyr – en dørmarkise

På denne modellen monteres det også en ekstra dørmarkise. Den gjør at snøen ikke drysser inn i forteltet, når døren er åpen.


Sklisikkert Ground Cover

Legg et bra gulv

Et godt vintertips er å legge Isabella Ground Cover i bunnen av forteltet. Det syntetiske materialet kan ikke suge fukt og gjør gulvet sklisikkert. I tillegg til å være praktisk, så gir det også mer hygge.


Isabella Universal 420 er lett å sette opp

Fakta

Bredde bunn: 440 cm Dybde: 230 cm Antall dører: 4 Utvendig gresskant Campingvognslengde min. 600 cm Vekt: 53,7 kg Den nye Universal 420 modellen er optimert i design, funksjonalitet og materialer. Det belagte materialet gjør det enda lettere å holde rent. Designet gjør også at man kan montere dørmarkise og utbygning i gavlen, hvis man vil ha mer plass.


Kvaliteten er på topp hos Isabella – og man får virkelig valuta for pengene

Konklusjon

Isabella Universal 420 er lett å sette opp, selv om det er en del flere stenger å holde styr på, men det er nødvendig for at det skal tåle snøen på taket. Det nye materialet gjør at det er lettere å holde rent. Selv om det koster litt ekstra kan det varmt anbefales å ta med Ground Cover. Isabella er ikke et billig telt, men kvaliteten er på topp. Det må antas at det spiller en rolle, når man har forteltet sitt oppsatt over lang tid og i hardt vær. I tillegg kommer den service man får fra et veludbygd forhandlernett over hele landet.

Les mer på www.isabella.net.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden