: Bak uten ovn | Din Fritid

Bak uten ovn

De færreste bobiler og campingvogner har stekeovn. Nettopp derfor er Omnia et populært tilbehør hos mange.

Praktisk

Med Omnia baker du og lager ovnsmat rett på gassblusset. Praktisk talt alt som du kan bake og lage i en fast ovn, kan du også gjøre i en Omnia.

Tre deler

Omnia består av tre deler. En form i aluminium der ingrediensene eller deigen skal ligge. Formen ser ut som en rund kakeform med hull i midten. Til denne er det en spesialformet underdel i stål som også har hull i midten samt et lokk i aluminium med små ventilasjonshull som har tilstrekkelig høyde til at brød og kaker kan heve seg fint. 

Under og overvarme

Varmen fra komfyren blir overført gjennom konveksjon til det som skal stekes eller bakes, og konstruksjonen gir både over- og undervarme. Den spesielle underdelen er skålformet, noe som gir en luftspalte mellom underdelen og aluminiumsformens underside. Varm luft i spalten varmer opp undersiden av formen, og på denne måten dannes undervarmen. I og med at det er hull både i underdelen og den runde aluminiumsformen, passerer varm luft gjennom konstruksjonen, reflekteres mot lokket og gir overvarme. Det er mange avanserte muligheter med en slik løsning. Selv om mange har den som en reserveløsning når det ikke er mulig å få tak i ferske rundstykker eller brød. Du kan ha frosne rundstykker i fryseren, eller halvstekte vakumpakkede rundstykker som raskt kan varmes opp i en Omnia. Aluminiumsformen skal alltid være godt smurt, og ved baking bør den også strøs med brødsmuler eller mel. Stek på svak varme og beregn samme tilberedningstider som i en fast ovn. For å vise litt av mulighetene kommer vi til å presentere oppskrifter og tips i denne og kommende utgaver. Har du egne erfaringer eller oppskrifter, send det til oss!


Laks med gorgonzola, tilberedt på en Omnia…mmmmm!

Oppskrift på laks med gorgonzola

Dette er en enkel og smakfull rett tilberedt på gassbluss i campingvogn eller bobil med Omnias kokekar. Benytter du laks fra frysedisken, kan du bruke den som fryseelement til den er klar for bruk. Dette trenger du til to personer: 2 stk skinn- og beinfrie laksefileter Et stykke gorgonzola Litt hvitvin Til servering: Brød og salat Slik gjør du: Klipp en lomme i hver laksebit. Trykk inn gorgonzola i disse. Smør formen og legg i laksebitene. Hell på litt hvitvin, og tilbered på svak varme i ca. 10 minutter. Når osten er smeltet, er det klart for servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden