Norge skiller seg ut:: Europeisk statistikk 2021 | Din Fritid
Interessen for livet på hjul har opplevd fortsatt betydelig vekst i Europa i 2021. Foto Hobby.
Norge skiller seg ut:

Europeisk statistikk 2021

Etter nok et år hvor de fleste har feriert i eget land, er det interessant å ta en titt på hva tallene viser om hvordan dette har påvirket salget av nye vogner og bobiler i Europa.

Mens hele Europa har hatt en betydelig økning i nysalget av bobiler gikk det ned i Norge i 2021. Det er det ingen som helt kan forklare. Men, tar vi med salget av nye vogner i Norge, så går fjorårssalget av fritidskjøretøy nesten i null, sammenlignet med 2020. Slik ser tallene (nyregistreringer) for hele Europa ut:


Slik ser talllene for nyregistreringer i hele Europa ut. Totalt ser vi nok en betydelig vekst, sammenlignet med fjoråret.

Lille Norge selger for eksempel nesten like mange nye vogner som i Danmark. Vi snakker om 2460 enheter mot 2875. Ser vi på Tyskland har de en markant nedgang i antall nye vogner, mens de har en liten økning i bobiler.

Østerrike hatt en kjempeøkning når det gjelder nyregistrerte bobiler, den er på hele 58 prosent. Bobilsalget i Sverige har hatt en turbulent periode, med innføring av en ny luksusskatt. Nå ser det ut til å roe seg, og over 5000 nye bobiler solgt i 2021 er gode tall og en vekst på 25 prosent.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden