Mulig inntektskilde for deg med bobil?: Nortrip inngår avtale om dyre­transport | Din Fritid
Mulig inntektskilde for deg med bobil?

Nortrip inngår avtale om dyre­transport

Mange av Nortrip-vertene er som kjent gårder og driver med dyrehold. Dyrehold innebærer et stort behov for transport av dyr. Sauer skal til og fra setra, og dyr må også fraktes til slakteri. – Økende drivstoff- og transportutgifter har ført til at vi må tenkte nytt, sier Nils Hansen ved Hauge gård. Daglig leder i Nortrip, Patrik Alesand, sier han er glad for at Nortrip kan bidra til å holde utgiftene for gårdene nede.

Fra nå av kan nemlig Nortrippere bistå gårdene med dyretransport mot betaling. Mange har god plass i bobilen og har dermed plass til å frakte sauer og andre mindre dyr. Transportgodtgjørelsen vil følge statens satser, som for tiden er 3,50 kr/km. Frakter man to dyr, får man 7 kr/km, osv.

Nortrip vil håndtere godtgjørelsen til Nortrippere som ønsker å benytte seg av dette. For å få refusjon, må man fylle ut et dyretransportskjema og få en signatur av Nortrip-verten. Skjemaet kan lastes ned fra Nortrips nettisde ved å klikke her.

Eksempel:

2 sauer fra Hauge gård til sommerbeite:

2 x 3,50 kr/km x 52 km = 364 kr

For å komme i gang med dyretransport, må man altså laste ned Nortrips dyretransportskjema. Det kan være lurt å skrive ut noen eksemplarer, så man har liggende. De kan leveres digitalt til Nortrip ved å ta bilde av det. Refusjonsbeløpet er oppad begrenset til 5.000 kr per Nortripper per sesong

Trykk her for å laste ned Nortrips dyretransportskjema.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden