Caravan Xpo: Møteplassen: Caravan Xpo 2023 | Din Fritid
Det var til tider bra med folk i utstillingshallene på årets Caravan Xpo.
Caravan Xpo: Møteplassen

Caravan Xpo 2023

Verdenslansering, nye vogner og bobiler lansert spesielt for det norske markedet, flotte stands og et fantastisk underholdningstilbud. Det var noen av opplevelsene historiens første caravanmesse på Hellerudsletta kunne by på.

I tillegg var dette første gang messecampen og selve messen var vegg i vegg. Det var ikke tilfeldig. Arrangøren har tro på at det er en suksessfaktor, som tilsvarende messer i Sverige og Tyskland. Initiativtager og primus motor, Jan Sinivaara, representerer produsentene. I år tok de messen i egne hender, og arrangerte en mindre og langt mer intim messe enn tidligere år. Legg til et stappfullt og variert underholdningsprogram, mange serveringssteder inkludert syklende pølseselgere, og det er all grunn til å tro at neste års utgave vil bli en like trivelig opplevelse – og få enda bedre besøk.


Initiativtager og primus motor, Jan Sinivaara, representerer produsentene.

Besøket

For det skal sies at det var plass til flere besøkende på messen. Torsdag og fredag var rolige, lørdag var det til tider stappfullt, og det var hyggelig å se alle barnefamiliene som fant veien. Søndagens godvær bidro nok til at de fleste besøkende valgte å prioritere sol og frisk høstluft utendørs, i stedet for å gå på messe.

Foredragene

Det var mange inspirerende foredrag på messa. Både i form av hverdagstips fra Per Vie og Christine Kjær, og drømmeturer med Monsen & Mattis og Chris Gati. Men høydepunktet var Harald Rønneberg fredag kveld. Han tok utgangspunkt i sine opplevelser som «stuntmann» for Senkveld på TV2, og delte masse livsvisdom, pågangsmot og smittende humør.

Lørdag kveld var så definitivt en festkveld. Arrangementet hadde egen inngangsbillett som inkluderte grillmat-buffé og ikke minst underholdning. Maten var fantastisk, drikke kjøpte man etter eget ønske, og stemningen ble bare bedre og bedre utover kvelden. Det skyldtes ikke minst kveldens underholder og toastmaster, Alex Rosén. Han sang, fortalte elleville historier og sjarmerte publikum med sitt gode humør.

Oppsummert

– Caravan Xpo ble akkurat det vi ønsket det skulle bli; en fest for alle oss som elsker

caravanlivet. Vi er godt fornøyde med blandingen av show, foredrag, mingling, gode samtaler, god mat – og ikke minst alle de nye og flotte produktene som ble vist fram, oppsummerer initiativtaker Jan Sinivaara, og avrunder det hele:

– Tilbakemeldingene fra de besøkende har vært fantastiske. Folk ga uttrykk for at dette var en mer intim messe enn de var vant med, hvor alt var mer samlet. Både av utstillere, men også at messecampen var i umiddelbar nærhet med golfbiler som kjørte shuttle. Utstillerne kunne begeistret fortelle om godt salg allerede første dagen. Totalt sett er dette virkelig noe å bygge videre på til neste år.

Din Fritid var selvsagt også til stede på messen, og vi fikk mange fine møter med eksisterende abonnenter, og et ikke ubetydelig antall nye. Takk for tilliten, og takk for alle hyggelige tilbakemeldinger. Håper vi alle ses også neste år!


BARNEDAGEN: Lørdag var barnas dag på Caravan Xpo. Og det var veldig hyggelig å se at det hadde barnefamiliene fått med seg, det var til tider helt fullt. Spesielt populært var selvsagt ansiktsmalingen og klovnen som laget ballongdyr. Vennebyen kjørte et barneshow med fargerike figurer på scenen, og vandret i tillegg messen rundt. Til stor glede for store og små. Alle barneaktivitetene var gratis.


GNAGERVARSEL: Alarmprodusenten Avara, ved Rudi Steen Johansen, presenterte en video som effektfullt viste hvordan deres løsning varsler om det kommer uønsket besøk i bobilen eller vogna.


SPESIALMODELLER: Tor Alvern kunne på messen fornøyd avsløre at han har fått produsert to 2024 Benimar-modeller på Ford - spesielt for Norge: Tessoro 481 50-edition er en 5,99 m lang modell med senkeseng, 170 hk og automat, solcelle og ryggekamera til 1 195 000 kr. Tessoro 463 50-edition har to enkeltsenger, solcellepanel og ryggekamera og vil få en pris som ligger 34 000 kr høyere.

 


CARTHAGOKLUBBEN: Landets største merkeklubb var meget synlige på messen. Markedsføringen av Carthagoklubben ga resultater. På andre rekke i bildet ser vi et meget ferskt medlemspar som ble vervet kun minutter før bildet ble tatt.


DETHLEFFSKLUBBEN: Hallstein Sørebø er leder i Dethleffs Club Norge, og stilte opp frivillig på messen for å fortelle om klubben og verve nye medlemmer.


ITALIENSK NYHET: Tellus presenterte tre modeller av merket Etrusco. Blant annet halvintegrerte T 7.3 SF.  Dette er en potensiell volummodell på Ford-chassis med automatgir og 7,34 meter lengde. Her er enkeltsenger og senkeseng, og utsalgsprisen ligger på 1 249 900 kr. Modellen T 7400 SB på Fiat er 40 000 kr dyrere med automatgir, men er da også 6 cm lenger. Her finner du også to enkeltsenger og todelt bad. Etrusco er et nytt merke for Norge, som produseres på Laika-fabrikken i Toscana i Italia. Bak satsingen i Norge står forhandlerne Tellus Bergen, Tellus Melhus, Tellus Sunnmøre og Tellus Mohagen.


VERDENSNYHET: Eura Mobil Xtura er en splitter ny ekstrembobil. Den skulle vært presentert på Caravan Salon i Düsseldorf, men ble først klar til messen i Norge. Dermed ble det verdenspremiere på Hellerudsletta. Modellen er bygget på Mercedes Sprinter med firehjulstrekk, automatgir og 190 hk motor. I tillegg er den utstyrt med det helt nyeste av batteri- og navigasjonssystemer. Din Fritid har fått full gjennomgang og kommer tilbake med mer info om ekstrembobilen snart. På bildet ser vi fra venstre: Markus Mischkowski fra Victron, Frank Lessmann fra Eura Mobil og Maximilian Weis fra Garmin.


Det aller første eksemplaret av Eura Mobil Xtura var det 22-åringen Andreas Løviknes som solgte. Bobilselgeren fra Vestnes jobber på Caravan Xpo-messen for Arve Opsahl-gruppen, og fikk et rekordsalg på messens første dag.


NORDISK UTGAVE: Hobby Beachy er en kul og annerledes vogn. Men, norske kunder ønsker et hakk høyere utstyrsnivå. Derfor har Perry Brest fra den norske Hobbyagenten videreutviklet Hobby Beachy 450. Det betyr at vogna nå kan selges i Norge som en Nordic-utgave med solcelleanlegg, batteri, varmeapparat, gasskasse og kjøleboks. Vi kommer tilbake med mer informasjon om den unike vogna i en senere utgave. At Hobby på messen stolt kunne fortelle at de framover vil selge nye modeller med hele 12 års fuktgaranti, ble også lagt merke til.


PASSE LANG TOPPMODELL: På messen kunne Kabe presentere den «norske» nyheten Imperial i790 LQB. ­­­­Modellen til 2 645 000 kr er den minste i Kabes luksuriøse toppserie. At lengden er rett under 8 meter gjør den fergevennlig, noe spesielt norske kunder har etterspurt. Administrerende direktør i Kabe, Mikael Blomqvist, viste stolt fram modellen på messen.


FESTEN: Med en gedigen grillbuffét ble gjestene ønsket varmt velkommen til høydepunktet på lørdag kveld. Konferansiér Alex Rosén var i storform og fikk raskt stemningen opp i taket. Deilig dessert, hyggelig sosialt samvær og det svært populære bandet Loveshack avsluttet kvelden.


MESSECAMP: Det var ganske så fullt på messecampen, og det var gøy at så mange fant veien. Neste år lover arrangøren at det også blir et fellesområde med sitteplasser i ly.


GULLENDE RENT: Tove Ulvatn og Lars Martin Ludvigsen fra Tellus presenterte stolt et nytt norskutviklet og norskprodusert caravan-vaskemiddel. Dette er et alt-i-ett-vaskemiddel, og flere produkter kommer under det nye merkenavnet Cabo, forteller de.


POPULÆRE FOREDRAG: Per Vie (under) fortalte om sine bobilturer og opplevelser både torsdag, fredag og lørdag, og Harald Rønneberg delte av sin livsglede og livsmot på fredagens seminar med nærmest fullpakket sal.


TELTA: Anders Outzen har lenge jobbet med Kampa fortelt. Nå lanserer den danske Outzen-familien i samarbeid med de britiske Kampa-gründerne, Lawless-familien, en helt ny oppblåsbar fortelt-serie. Navnet blir Telta, og markedene blir i første omgang Storbritannia og Skandinavia. Stikkord er fleksibel høyde fra 235 cm til 280 cm takket være et glidelåssystem. Duken er en blanding mellom bomull og polyester. Dybden på teltene er fra 235 til 280 cm, og lengden går fra 260 cm og opp til 490 cm. Alle teltene er dobbel svulst, som gjør at de passer både vogn og bobil.


VINTERISOLERT: Børre Pedersen fra Toppcamp var eneste produsent av vinterisolerte fortelt på messen. Spesielt på lørdag hadde han det travelt med å vise fram den romslige «ekstrastua» som passer perfekt for fastliggere med vogn. Toppcamp selger også en tre-i-en nyhet: Velg selv mellom tradisjonell campingstol, solseng eller tralle.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden