Truma 75 år: Standardutstyret | Din Fritid
Det å ha mulighet til å ha det varm og trivelig i en vogn eller bobil, har blitt som standard å regne. Suveren markedsleder er varmlufteksperten Truma. Her ser vi en Trumatic-E 2300 fra rundt 1980 og siste generasjon kombivarmer på diesel.
Truma 75 år

Standardutstyret

2024 er et spesielt år for Truma. Det er hele 75 år siden selskapet ble etablert av Philipp Kreis i Putzbrunn nær München. I dag er et varmeapparat fra selskapet nærmest som standardutstyr å regne.

Den utilstrekkelige strømforsyningen i 1949 ga Philipp Kreis ideen om å utvikle gasslamper. Etterspørselen var god og Truma Gerätetechnik GmbH & Co. KG ble dermed etablert 27. oktober. Merkenavnet var inspirert av den daværende amerikanske presidenten, Harry S. Truman. Philipp beundret ham som mannen som gjorde det mulig for Tyskland å gjenoppbygge seg selv som en industrialisert nasjon.

Fra lampe til varmer

I 1961 kom campingvogn-varmeapparatet Truma-matic. Det var en naturlig konsekvens av veksten som caravanbransjen opplevde. Resultatet ble lenger bruksperiode og mer frihet for vogneiere. Seks år senere kom Trumatic S 3000, med sine 3,5 kW var den mer effektiv enn forgjengeren.

I 1970 ble Philipp Kreis tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden for sin innsats i utviklingen av gassystemer. I 1983 flyttet Truma inn i en ny, moderne bygning i Putzbrunn. Da bygget de også et stort kuldekammer med plass til vogner og bobiler.

Det familieeide selskapet ble overlatt til neste generasjon i 1988 da Philipps datter, Renate Schimmer-Wottrich, overtok ledelsen.


Dagens lederduo i familieeide Truma: Renate Schimmer-Wottrich og sønnen Alexander Wottrich.

Vann og varme

Truma lanserte den nye Combi bobilvarmeren i 2007. Den erstattet Trumatic-C-varmeren, som var produsert i hele 500 000 enheter. Combi leverer både varmtvann og varm luft til oppvarming. Truma utvidet noe senere sitt produktspekter med den takmonterte AC-modellen Aventa i 2011. I 2015 ble tredje generasjon aktiv i firmaet ved at Alexander Wottrich ble administrerende direktør. I 2021 trådte Truma inn i digitaliseringsverdenen i campingsektoren da «operativsystemet» iNet X System ble lansert.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden