Din Fritid 4-2024 | Din Fritid

Din Fritid 4-2024

Her kan du se vår utgavevideo!

Din Fritid med bobil & caravan er i 2024 i sin 29. årgang, hele veien med inspirasjon, nyheter og hygge - til våre viktige lesere!

Denne utgaven er hos abonnentene senest uke 22 og i løssalg fra og med 30. mai 2024. 

Er du abonnent (papir eller digitalt) kan du laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også mange eldre utgaver. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Ikke abonnent? Send oss en epost (klikk her) eller ring 9623 4343, så ordner vi det!

Innhold i denne utgaven: 

Det kan være kaldt å løpe mellom bobil og toalettet på en kjølig sommermorgen. For ikke å snakke om du, som meg, elsker å starte dagen med et forfriskende bad. En hjemmelaget morgenkåpe i ull er både praktisk og varmer godt.

Vegmuseet består av flere museer i ett, Norsk kjøretøyhistorisk museum, Norsk Vegmuseum og Norsk fjellsprengingsmuseum. Til sammen byr de på flere tusen kvadratmeter gratis utstilling av kjøretøy med alt fra to til seks hjul.

Din Fritids danske medarbeider Anja Robanke bor i bobilen på heltid. Hjemmet på hjul passer perfekt for et allsidig og kreativt yrkesliv, som består av å være en «rullende» grafisk designer, fotograf, foredragsholder og barnebokforfatter.

En personbil med vogn, en bybobil og en campingbil føltes som en hel konvoi, der vi kjørte gjennom Danmark. På en camping i Ålborg var det plass til alle, og der laget vi en basecamp hvor vi ble noen dager.

Å rense vann med UV-C lys er en effektiv metode. Lyset ødelegger celleveggene til alger, dreper bakterier og virus. I kombinasjon med et godt kullfilter får man utmerket vannkvalitet.

Mer enn 500 000 besøkende vil sørge for at Bodø2024 blir en eneste stor fest, forteller arrangøren. At Bodø er europeisk kulturhovedstad i år, skal ikke skje ubemerket.

Hobby er et merke som ser seg selv som en produsent for både førstegangskjøpere og de som sikter på mellomklassen. I disse klassene konkurrerer de hovedsakelig på utstyr og prisnivå. Men nye Maxia Van 680 DT er noe helt annet. Ambisjonene er større, betydelig større. Det gjør at Hobby lanserer en bybobil med en spesielt hyggelig prislap.

Maxia Van 680 DT er en lang bybobil på VW Sprinter chassis. Med denne modellen viser Hobby store ambisjoner til en hyggelig prislapp. Din Fritid har fulgt produksjonslinjen og sett nærmere på hvordan Hobby setter sammen bybobilnyheten.

Med bobil eller vogn kan man i prinsippet bare forsyne seg av opplevelser og spennende reisemål. Her kommer noen av våre historisk beste reisemål for deg som skal sørover i sommer.

Slovenske Sun Living er kjent som et merke for førstegangskjøpere, eller for deg som først og fremst har fokus på lav pris. Men de senere årene har Sun Living delvis vokst ut av denne kategorien. Din Fritids slovenske medarbeider har sett nærmere på dagens og morgendagens Sun Living.

Tidevannsøya Mont-Saint-Michel er så spektakulær at det er fristende å si at dette er et reisemål alle burde oppleve en gang i livet. Men du har kanskje også hørt at det er mange turister der, og at kaos råder? Vi testet ut et besøk på festningsøya i sommer.

Sommerstid florerer det med festivaler i landet vårt. Og det er langt mer enn musikk som er tema på de mange sosiale treffene. Din Fritid har ingen total oversikt å by på, det sies at det er flere enn 900 festivaler i Norge årlig. Men vi har tatt med noen smakebiter, eller kall det gjerne høydepunkter.

Det er ikke så vanskelig å se hva som har inspirert denne unike teltvogna. Axel Enthoven fra Antwerpen har designet flere enn 1900 produkter, og lanserte i 2009 pop-up vogna Opera.

2024 er et spesielt år for Truma. Det er hele 75 år siden selskapet ble etablert av Philipp Kreis i Putzbrunn nær München. I dag er et varmeapparat fra selskapet nærmest som standardutstyr å regne.