: Barn krever aktivitet | Din Fritid

Barn krever aktivitet

Det skjer noe hver dag, når familien tilbringer ferien i Østerrike. Hva nytter det med de flotteste fjelltopper, de klareste sjøene og velgjørende massasje, når den slags får ungene til å kjede seg?

Østerikes turistsjef i Danmark, Bo Schou Lauridsen, har svaret:

- Dropp krevende aktiviteter eller timeslange museumsbesøk. Barna har i det minste rett til et ferieprogram, som er tilpasset deres behov, sier turistsjefen, som i samarbeid med forskjellige områder i Østerrike har satt sammen et ferietilbud til hele familien.


Gys og go-kart

I delstaten Salzburgerland har en rekke hoteller satt seg som mål å oppfylle de forventninger, som både voksne og barn har til en vellykket ferie.

Family SalzburgerLand heter hotellkjeden, som tilbyr alt fra ponnyriding til grøsserkvelder for barna, og for å gjøre oppholdet så behagelig som mulig for foreldrene er værelsene romslige og velegnet for familier. Det er lekearealer både ute og inne, og kjøper man et SalzburgerLand Card, har familien adgang til 180 severdigheter og utfluktsmål. Mange av hotellene har dessuten individuelle aktivitetstilbud ved hotellet eller i naturen.

Mange hoteller har kjeledyr, som de minste kan leke med, noen har piratskattejakt eller mini-go-karter.
Salzburgerlands mange borger og festninger fra middelalderen tiltrekker de litt større barna, som også elsker Europas lengste sommer-akebakke, som ligger i Abtenau.

Regnvær kan ramme, men ikke ødelegge et ferieopphold. I Salzburgerland kan barna bruke en regnfull dag på et tryllekurs, og gadd vite, hvilke overraskelser, som venter i Heksehuset i Skogkanten?

For mer informasjon:
Family SalzburgerLand,
family@salzburgerland.com,
www.family.salzburgerland.com


Moro og lek hver dag

Wagrain er kjent av tusener av turister fra skiferier gjennom generasjoner, og turistene har også begynt å finne fram til Wagrain om sommeren. De kjente fjellene kan utforskes til fots og på ryggen av en mountainbike - eventuelt etter en tur med ”Flying Mozart”- eller Grafenberg-kabelbanene. Omgivelsene er grønne med felt med blomster i alle farger. Det er frisk luft og vakre fjellpanoramaer overalt.

De badeglade kan tilbringe timer og dager i Wasserwelt Amadé i Wagrain, og byen organiserer hvert år et ukeprogram for gjester i alle aldre. For voksne er det spesielt fotturer i og omkring Wagrain. For barna er det moro og lek fra mandag til fredag.

For mer informasjon:
Tourismusverband Wagrain,
info@wagrain.info,
www.wagrain.info


Sommer i Tyrol

Ferieregionen Alpbachtal & Tiroler Seenland presenterer sine feriegjester for hele naturens skjønnhet med imponerende fjell, badesjøer, dype daler og trivelige landsbyer.

Dersom generasjonene ikke vil tilbringe dagen sammen, kan foreldrene gå i fjellet og la seg fortrylle av fjellverdenen, mens barna morer seg sammen med mange lekekamerater i Juppi Kid’s Club i Familiennest Reith i Alpbachtal. Her blir det lekt, danset, bygget og utforsket natur dagen lang.

Dessuten har de ni feriestedene talløse fot-, løpe- og sykkelturer med guide for ambisiøse sportsutøvere og enklere turer, som selv de minste barna kan være med på.

Alle, som søker kjølig forfriskning for den utvendige delen av kroppen, kan i ferieregionen nyte Tyrols fire varmeste badesjøer, tre friluftsbad og et vannland. De to nye familiefornøyelsesparkene, Juppi Zauberwald ved Reither Kogel og Alpi Aqua Wasserwald ved Wiedersbergerhorn sørger fra sommeren 2005 ikke bare for naturopplevelser, men også for en masse moro og eventyr. Begge parkene er lett tilgjengelige med Alpbachtals fjellbane.

For mer informasjon:
Ferienregion Alpbachtal & Seenland,
info@tirol-pur.at,
www.tirol-pur.at


Europas vakreste

Westendorf har sin helt spesielle sjarm og øyensynlig litt mer av alt det, som utgjør en ekte tyroler-landsby, for Westendorf er kåret til Europas vakreste landsby.

Konstant ser man gjester i alle aldre i aktivitet i og omkring byen. I de nærliggende omgivelsene ferdes stavgåerne; noen av dem søker sammen med andre vandrere og mountainbikere oppe i fjellene, hvorfra paraglidere med sine fargerike skjermer glir ned mot den grønne dalen. Hvert år benytter mange nybegynnere seg av muligheten til å lære å ”fly” og dermed se Europas vakreste landsby ovenfra.

Sykkelrutene ligger slik, at også barna synes, det er moro å suse rundt i terrenget. Er man høyt til hest eller sitter i en vogn, så er livet ren romantikk midt i de mørkegrønne gressmarkene på rideutflukter eller med en kusk forrest på vognen.

For mer informasjon:
Tourismusverband Westendorf,
info@westendorf.com,
www.westendorf.com


Spill ku-bingo og bli rik

I den litt avsidesliggende regionen Kleinwalsertal er det til den kommende feriesesongen merket en fottur mellom Schrattenwang (Oberstdorf-Söllereck) og Riezlern.

Alpwirtschaftlicher Wanderweg går langs en historisk veiforbindelse, og på fem stoppesteder formidles interessant kunnskap om alpene. Fotturen foregår i cirka 1.400 meters høyde uten store nivåforskjeller underveis i terrenget.

Langt derute på landet er ku-bingo et av årets høydepunkter. 11.-12. juni er den store spilleweekend i Kleinwalsertal. Det er overraskelser på det lokale kasinoet, og på et jorde kan man legge sin innsats på nummererte felt. Den, som gjetter, på hvilket felt kua legger den første ruka, kan vinne 100.000 euro!
Kleinwalsertals barneprogram avvikles i 2005 under mottoet ”Fjell, eventyr, opplevelser“. Et av høydepunktene i dalen er Müllers Tryllesirkus, der barna selv er artister, som i løpet av dagen forbereder en forestilling for foreldrene.
Alle feriebarn i Kleinwalsertal kan bli med på utrykning med brannbilen. De forskjellige aktiviteterne er både lærerike og morsomme.
Det gjelder også klatreskolens kurser for barn. Man får en underlig følelse i magen, når man krabber over gelenderet på en bro, og det er 40 meter ned i avgrunnen. Det er en helt annen følelse, man har etter å ha firt seg ned i et tau og står og kikker opp på broen.

Mer fredelige aktiviteter som ballspill, rulleskøyteløp, børne-OL og stavgang er det også plass til.

For mer informasjon:
Kleinwalsertal Tourismus,
info@kleinwalsertal.com,
www.kleinwalsertal.com

Info om Østerrike

www.austria.info

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden