: Med barn i bilen - hyggelig opplevelse | Din Fritid

Med barn i bilen - hyggelig opplevelse

Ofte er det en utfordring med lange reiser og barn i bilen. Det viktigste er selvfølgelig at du selv er opplagt, slik at du har overskudd og tåler en hel del før irritasjonen tar overhånd. Men heldigvis finnes det gode stalltips til hvordan dere kan gjøre bilturen til en relativt hyggelig opplevelse.

 


Ofte er det en utfordring med lange reiser og barn i bilen

• Ha med noen poser i tilfelle bilsyke. • Tenk på at mye sukker gjerne fører til både kvalme og urolige barn. Ha med frukt eller snacks og kjeks (uten for mye sukker). • Sørg for at barna får mat og drikke før de blir veldig sultne eller tørste. Ha derfor med et eget «lager» med for eksempel vannflasker, små juicekartonger, frukt, riskaker, boller, rosiner og noen pastillesker: En god idé er å gi barna hver sin drikkeflaske med vann eller juice. • En kjøler som kan kobles til sigarettenneren holder frukt, mat og drikke frisk og passe kaldt. • Ta pause minst annenhver time. • Tenk på at barnestolene ofte blir ganske varme, så pass på at barna ikke har for mye klær på seg. • Ha plaster, våtservietter og lignende tilgjengelig, for eksempel i hanskerommet. • La barna (hvis de er store nok) pakke sin egen ryggsekk med ting de gjerne vil ha med og som de vil ha glede av på turen. Følgende er gode «underholdere»: lydbøker, favorittmusikk, - bøker, gameboy, portabel dvd-spiller eller lignende. • Lag egne kart før avreise, der dere har klistret inn slike ting som dere vet interesserer barna. • Spørreleker er alltid populært blant litt større barn, det samme gjelder leker/konkurranser som for eksempel 20 spørsmål, bokstavleker og tellekonkurranser. • Belønn tålmodighet og god oppførsel! • Hvis dere planlegger å lage en ferieminnebok, engasjer barna i arbeidet med å finne ting, eventuelt bilder som passer inn i boken, som for eksempel billetter, kortmenyer (spør først), blomster.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden