: Barn elsker camping | Din Fritid

Barn elsker camping

Rett utenfor døren er det lekekamerater – og det er mange av dem. Det er bare en av grunnene til at dine barn ville valgt camping, dersom de selv fikk lov til å bestemme.


Sikre forhold på campingplassene

Barn er herlige! For dem spiller alder, språk og hudfarge ingen rolle. De kan alltids leke sammen likevel. På campingplassene foregår det i stor stil og under sikre forhold. Fyns campingplasser legger stor vekt på sikkerhet, og det gjelder uavhengig om det er mindre campingplasser med små lekeplasser eller det er store plasser med aktivitetsområder og badeland. Barns sikkerhet er alltid i fokus. Det gjør at foreldrene kan slappe av, når større barn selv får lov til å gå og sykle rundt på plassen.


Masser av aktiviteter

Vi rekker så vidt å komme inn på campingplassen før barna våre har funnet jevnaldrene lekekamerater. Vi rekker helt sikkert ikke å få opp forteltet før leken er i full gang. Små barn krever ikke så mye, mens større barn leter etter utfordringer. Det finner de på campingplassens lekeplass eller i det aktivitetsprogrammet som tilbys i løpet av uken.
Ligger campingplassen ved en sjø eller en strand er det fantastisk å se hva barn kan få ut av det. En pinne og noen skjell kan være verdens beste leketøy og det stimulerer fantasien mer enn noe annet. Aktivitetsprogrammet, som i skolenes sommerferie har mer å tilby enn utenom sesongen, er i de fleste tilfeller inkludert i døgnprisen, slik at mor og far ikke må fram med lommeboka hele tiden. Det er helt perfekt, fordi man slipper alle opprivende diskusjoner, når ungene gjerne vil være med på noe. På camping kan de bare leke i vei.


Stor variasjon

Blant campingplassene på Fyn er det camping for barn i alle mulige varianter. På de mindre plassene er det stille og utrolig hyggelig. Det er enkelt å finne veien og man finner raskt ut hvem som bor på de forskjellige stedene, og ikke minst hvor det er andre barn. På store campingplasser er det uten tvil aktivitetstilbudet som trekker. Her er det noe for både små, større og helt store barn. Aktivitetsprogrammet er aldersinndelt og det samme er lekeplassen, for å tilgodese de forskjellige aldersgruppenes behov.


Trygghet på ferien

Familier med små barn kan med god grunn velge en campingplass der det er andre barn. Ofte opplever man som foreldre at andre foreldre også passer på våre barn. Campere, som selv har barn, finner det helt naturlig å hjelpe et annet barn på plassen og det skaper felles trygghet. På lekeplassen får foreldrene en liten prat, mens barna tumler rundt på hoppeputen. Det gir en deilig avslappet stemning og mye mer trygghet på ferien. Barna drar ut på nye eventyr, mens foreldrene slapper av hjemme ved campingvognen. Barna slapper av fordi de vet hvor mor og far er. Eneste minus kan være at det er vanskelig å få barna hjem om kvelden, men til gjengjeld er det ikke noe problem med å få dem til å sove.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden