: Til Portugal med bobil - del 2 | Din Fritid

Til Portugal med bobil - del 2

CampingDanmark.dks seniorredaktører Britta og Ole forteller her om deres bobiltur til Portugal (del 2).

Vi ankommer til Lisboas store kommunale campingplass midt i byens store park “Parque Florestal de Mosanto” torsdag den 17 juli, solen skinner fra en skyfri himmel det er 26 grader, luften står stille, det føles kvelende varmt.

I resepsjonen blir vi møtt av det vennlige og informative personalet, og blir anvist en skyggefull og plan plass til bobilen. Her er alt hva man behøver og alt virker. Og, vannposten har påmontert spreder, men ved hjelp av en av de små grønne medbrakte hjemmefra ordner vi problemet.

Ettermiddagen og kvelden bruker vi til å se på plassens fasiliteter, prøver det store svømmebassenget og handler i campingplassens store supermarked. Senere hygger vi oss til langt på kveld med litt god mat og tilbehør.


Sightseeing

Tidlig fredag morgen har vi bestemt oss for å dra på sightseeing i Lisboa. Det er buss avgang
umiddelbart utenfor campingplassen, så det passer perfekt. Etter kort tids kjøring går vi av ved byens jernbane- og T-banestasjon ” Cais do Sodre”. Herfra starter vi vår rundtur til fots gjennom byen, der vi vandrer i byens hovedstrøk, opp bratte trapper.


Med trikk gjennom smale gater

Vi kjører med en av Lisboas maleriske trikker langs smale gater (gatene er så smale at man kan ta på folk på fortauskaféene fra trikkens vinduer.) Gjennom kunstnerkvarterer og maleriske torg.


Elevador de Santa Justa

En av opplevelsene, ” Elevador de Santa Justa” er kanskje en av Lisboas mest eksentriske severdigheter. Klemt inne mellom to husrekker finner man et heistårn som i sin oppbygning minner om Eiffeltårnet i Paris, og det er ikke uten grunn. En av elevene til den berømte Eiffel, den franske arkitekten Raul Mesnier du Ponsard står bak oppføringen av heisen. Fra toppen av tårnet er det utsikt over byens tak, der man bl.a. ser “Rossio” Lisboas hovedtorg, med hyggelige kafeer og fontener.


Gåtur nedover strøket

Midt på plassen står en 23 meter høy marmorsøyle. Når man snur seg og ser den motsatte vei finner man et av byens hovedstrøk. Vi spaserer ned langs hovedgaten, der man i enden ser en triumfbue oppført i barokk-stil, og bak dette byggverk ser man ut over en elegant plass ned mod elven. Virkelig vakkert.


Tilbake til campingplassen

Temperaturen har nå kommet opp i godt over 30 grader, og sulten og tørsten har gjort sitt inntog, så på en av byens små fortauskafeer nyter vi en lunsjretning før vi går videre rundt i Lisboa. Vi beslutter oss for å se på bl.a. kirker, men også andre severdigheter.

Etter dagens mange opplevelser vender vi nesen mot bussholdeplassen ved jernbanestasjonen “Estacao cais do Sodre” for å kjøre tilbake til campingplassen. Dagen i dag ga oss en ekstra opplevelse, for Portugal er ikke et billig land å besøke som turist. (Prisnivået er som i resten av EU) .
Tilbake på campingplassen sitter vi ute og nyter det deilige været mens vi slapper av etter vår spasertur. Det er i ferd med å bli kveld, og vi bestemmer oss for å avslutte den med en tur på restaurant Fado. For ingen reise til Lisboa uten å oppleve Fado…

Les del 1 her

Klikk her

På forsiden