: Portugal kåret til - Beste Turistland - i Europa | Din Fritid

Portugal kåret til - Beste Turistland - i Europa

Danish Travel Awards har kåret Portugal til vinner i hele to kategorier – henholdsvis Europas ”Beste Turistland” og ”Beste Turistkontor”. Dermed vant Portugal alle kategorier, som et europeisk land har mulighet til å vinne, noe som aldri tidligere har hendt i samme kalenderår.

Algarve har uendelig mange små hyggelige byer, resorts og ferieområder, som er veldig opprinnelige. Dessuten er det blitt gjort en masse for å forskjønne Algarve-kysten

Portugal kåret som vinner i hele to kategorier

Vinneren av ”Beste Turistland” ble utsett ved hjelp av en forbrukerundersøkelse med deltagelse av 4000 forbrukere, mens det ”Beste Turistkontor” ble funnet via en avstemning blant ansatte i reiselivsbransjen samt ved en rekke anonyme henvendelser til turistkontorene med formål å måle servicenivået og kvaliteten på deres arbeid.

- Vi er fantastisk glade for begge prisene, uttaler Stig Kaspersen fra Portugals Turistbureau. At vi ble kåret som best fungerende utenlandske turistkontor er vi utrolig takknemlige for, men at vi i tillegg ble kåret som det beste europeiske reiseland er virkelig gledelig. Det kommer ikke som noen stor overraskelse for oss, og de reisebyråer og flyselskaper, som til daglig arbeider med Portugal, og dermed kjenner til landets fortreffeligheter, men at det nå også er gått opp for forbrukerne er en enorm tilfredsstillelse. Det spesielle med Portugal er det store mangfoldet og det brede utvalget av attraksjoner på et - tross alt - forholdsvis lite areal. Portugal er begunstiget med et deilig klima, en vakker natur, flotte strender, kultur, historie, gastronomi, golf, vingårder og jeg kunne fortsette i det uendelige.

Portugal er dessuten blant Europas absolutt billigste land å oppholde seg i, og det gjør jo ikke landet mindre attraktivt å besøke – ikke minst sett i lys av den internasjonale finanskrisen.

På en lokal snack-bar kan du fortsatt få en kaffe eller en fatøl til 1 Euro, og et godt måltid med drikkevarer kan på en lokal restaurant lett kjøpes for 10 Euro.

Lisboa er ganske velbesøkt, og betegnes som Europas mest opprinnelige, spennende og eksotiske hovedstad

I løpet av de siste 5 årene har antallet skandinaver, som besøker Portugal holdt seg ganske stabilt, imidlertid med en liten årlig økning. I 2008 forventes det at feks. cirka 160.000 dansker vil besøke landet.

- Vår neste utfordring blir et forsøk på å justere litt på den gjengse oppfatning av visse portugisiske regioner, uttaler Stig Kaspersen. Vi lider under noen vanlige misforståelser i forhold til noen regioner, mens andre særdeles attraktive reisemål er nesten ukjente i Skandinavia. For eksempel tror mange skandinaver, at Algarve er synonymt med masseturisme og at Madeira bare er for eldre mennesker. Begge deler er helt feil. Algarve har uendelig mange små hyggelige byer, resorts og ferieområder, som er veldig opprinnelige. Dessuten er det blitt gjort en masse for å forskjønne Algarve-kysten – både med hensyn til bygging og infrastruktur. Vi vet, at det kan la seg gjøre å få turistene tilbake. Se bare på Mallorca, som for 10 år siden var nesten helt usalgbart i for eksempel Danmark, men idag topper listene over de mest etterspurte reisemål. Algarve har satset på kvalitet, og det setter preg på landskap og bybilder. Vi er veldig optimistiske. Det samme gjelder for Madeira, hvis image for mange andre europeiske befolkninger er langt mer i retning av ”aktiv ferie” og naturopplevelser. Det er en praktfull øy for alle aldre, og ikke utelukkende for de eldre, noe som mange fortsatt tror. Naturligvis er nattelivet ikke som i Sunny Beach (Bulgaria) eller på Ibiza, og Madeira er ikke bare beregnet for sol og strand, men klimaet er deilig året rundt, og vil man slappe av ved poolen, gå på fottur, spille golf eller dra på oppdagelsesferd ut i det blå, er Madeira perfekt til alt. I tillegg til Algarve og Madeira har skandinavene heldigvis oppdaget den praktfulle øygruppen Azorene, og Lisboa er også ganske velbesøkt, selv om det absolutt er potensiale for mer i hovedstaden, som av mange betegnes som Europas mest opprinnelige, spennende og eksotiske hovedstad. Men vi har fortsatt perler som Estoril-kysten, Costa Azul (Sesimbra), Ericeira, Nazaré for ikke å snakke om portvinshovedstaden Porto og det nordlige Portugal, som er helt ukjent for mange.

- Heldigvis er flyforbindelsene blitt markant bedre i løpet av de siste par årene. Blant andre har TAP Portugal gode forbindelser til nesten hele Portugal, og i enkelte perioder er det 15 ukentlige avganger fra Danmark til Lisboa. Det er litt av en luksus, avslutter Stig Kaspersen fra Portugals Turistkontor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden