: Hedebo Camping: På camping i det varme norddanmark | Din Fritid

Hedebo Camping: På camping i det varme norddanmark

Når først sommeren har innfunnet seg i Danmark, er det ikke noe som er som ferie her hjemme. Ikke langt fra maleriske Sæby på Nordjylland, har vi denne gang funnet en hyggelig campingplass med havutsikt. Hedebo Camping byr også på camping med egen strand.

I dag drives plassen av Eric Bendt og hans kone Tatiana, men det har skjedd mye siden Eriks far Bent kjøpte plassen i 1968. Den gang var det ikke tilkoblet kloakk, så Bent husker godt, hvordan gjestene måtte dele på 4 toalettbøtter. Året etter ble kapasiteten utvidet til 7 bøtter til 25.000 overnattinger. I dag er det et noe annerledes inntrykk som plassen gir. Moderne fasiliteter i form av familiebaderom, som fungerer som de badeværelsene vi har hjemme. I tillegg er det oppvarmet svømmebasseng, lekeplasser, grillområder, oppholdstuer, stor kolonialbutikk og mye mer.


Perfekt utsikt

En soloppgang er utrolig vakker, når man sitter foran campingvognen og nyter morgenkaffen og samtidig har utsikt til vann, vann og atter vann. På gode dager kan man se til Læsø, som også enkelt kan besøkes med fergen fra Frederikshavn litt nord for plassen. Mot syd ligger Sæby og som en nyhet i år, er det gangsti langs vannet helt inn til byen. På stranden kan det også leies vannsykler, men ellers legger den opp til avslapping og bading i barnevennlig vann.

Det er romslige arealer og masser av plass. Dersom vi ikke alle er på stranden, kan vi fra campingvognen i første rekke, holde øye med Mathias, som leker i vannkanten, mens vi selv sitter og hygger oss foran vognen. Vi kan også selv gå på stranden, mens han og Mie sover middag. Plassene er store, så man ikke ligger på et frimerke, noe man ofte gjør, fordi campingplassen vil stappe inn så mange som mulig, men ikke her.

Sæby

Fem gode grunner

Den danske vestkysten er et stykke unik natur, men østkysten har også sine egne perler. Det er også en del fordeler med å feriere på denne siden. I Danmark blåser det ofte fra vest, noe som gjør det varmere og ofte mindre vindfullt på østkysten. Det er ingen understrøm og veldig langgrunt, en klar fordel, når man har med barn. Det betyr også, at vannet er varmere. I tillegg er det ingen biler på stranden, noe som man ser noen steder ved Vesterhavet. Det gjør det også mer barnevennlig. Beregn minimum en uke, dersom dere skal rekke å se de mange severdighetene i området.


Fakta

Campingplassen er medlem av DK-Camp. Les mer om sesong og priser på de forskjellige oppstillingsplassene på www.hedebocamping.dk

Plassen kan framvise en av Danmarks største private samlinger av klassiske motorsykler. 3. tirsdag i juli måned avholdes det hvert år et stort veteranmotorsykkeltreff på plassen.

Besøk også:
Ørnereservatet
Voergård Slot
Nordsjømuseet
Fårup Sommerland
Sæby, Frederikshavn, Skagen og Læsø
Finn mer reiseinspirasjon på www.visittoppen.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden