: Globetrotter Camping: Russland og de baltiske land | Din Fritid

Globetrotter Camping: Russland og de baltiske land

Med fler og fler campere og mer fritid blir det hele tiden behov for nye destinasjoner. Sommeren 2004 kjørte vi Østersjøen Rundt gjennom ni land. Flere av landene er helt nye feriemål for skandinaver, selv om de geografisk sett ligger veldig nær.

Hele turen gjennom Sverige, Finland, Russland, Estland, Latvia, Litauen, Kaliningrad (Russland), Polen, Tyskland og Danmark var drøyt 4.000 km lang. Her ser du noen av de erfaringene vi fikk med hjem.

Blodkirken i Skt. Petersborg

• Husk originale papirer på kjøretøy, forsikringer og personer. Visum til Russland. Det er mulig å få ”double entry” på samme visum, dersom turen også går til Kaliningrad. Visum koster ca. 700 kr. pr. person (2005 red). Det kreves ikke visum til de baltiske land.
• Selv om barn, som står i foreldrenes pass, ikke skal ha eget visum, gjør det alt lettere ved grensen, hvis det er et pass og visum pr. person.
• Ta kopi av alle originale papirer og oppbevar dem et annet sted enn originalene.
• Man kan bruke Visa i alle landene. Russisk valuta kan først kjøpes i Russland. Ta også med dollar og Euro.

Man skal være innstilt på å planlegge godt og ha god tid. Spesielt i Russland

• Det er ingen campingplasser i Kaliningrad, men et par hoteller tilbyr losji på parkeringsplassen. Se Lonely Planets guider: www.lonelyplanet.com
• Å kjøre turen på egen hånd krever ikke mot. Det er ikke noe å være redd for. Hold ører og øyne åpne, bruk sunn fornuft - som alle andre steder. Man skal være innstilt på å planlegge godt og ha god tid. Spesielt i Russland.
• Veiforholdene er veldig forskjellige. Generelt sett dreier det seg om å tilpasse kjøringen etter forholdene. Husk å spenne alt ekstra godt fast. Kjører du med Combi Camp kan det anbefales å pakke kjøkkenet inn i bilen under transport. Turen kan saktens kjøres med vanlig personbil.

Toalet på en campingplass i Skt. Petersborg

• I byene ligger de fleste bensinstasjoner. Vær oppmerksom på diesel og bensin pumpene. Det er veldig varierende, hvordan de står. Sort farge på pumpene er ikke alltid diesel.
• Sørg for å ha med alt campingutstyr hjemmefra. Ta også med et godt utvalg med boksemat og tørkede ferdigretter til nødsituasjoner. Alminnelige dagligvarer kan kjøpes i alle landene. Det er imidlertid et mye større utvalg i De baltiske Land og Polen.
• Dobbelsjekk alle informasjoner du finner om Russland og De baltiske Land. Det finnes mange hjemmesider på nettet, der opplysningene ikke stemmer, selv om de bare er et par år gamle.

Les hele turen Østersjøen Rundt: Klikk her

Du kan også lese om andre spesielle campingturer under Ferie i Utlandet her på portalen.

New Zealand

Færyøene: Klikk her

Australia: Klikk her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden