: Campingeventyr i Småland – ingen som Astrid | Din Fritid

Campingeventyr i Småland – ingen som Astrid

Når man hører navnet Astrid Lindgren, dukker det fram mange gode minner fra barndommen. På denne campingturen til Vimmerby i Småland og Astrid Lindgrens Värld (Verden) med alle hennes herlige figurer, fikk vi den store fornøyelsen å være barnslige sammen med barna, leke og tulle flere dager etter hverandre.

Campingplassen er nærmeste nabo til selve parken, der alle Astrid Lindgrens figurer som Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberget, Karlsson på Taket, Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte m.fl. kan møtes. Å bo så nær har den store fordelen, at vi kan gå ut og inn av parken etter behov. Og i flere dager, for en dag er langt fra nok.

Det er en annerledes og helt unik opplevelse med de herlige personlighetene, som får det barnslige fram både i store og små. De spiller bl.a. teater med scener fra de mest kjente episodene så som Pippis fødselsdag og Emil, som får suppeterrinen i hodet. Når det ikke opptres, innviteres barn og voksne inn i kulissene og får lov til å være med å leke, berøre og komme helt innpå. Det er under disse omstendighetene, at skuespillerne, både barn og voksne, viser sine utrolige kunnskaper, for det improviseres hele tiden. To dager med Pippi er med andre ord aldri like.

Astrid Lindgren rører ved noe helt unikt, som både barn og voksne kan elske. Kjærligheten til barn er uovertruffen, og gjennom hele sitt liv kjempet hun for, at barn skal elskes og ha frihet til å leke. Det hadde hun selv, og mye av det ble inspirasjon til mange av hennes imponerende figurer. Som barn lekte hun selv så mye, at hun ofte uttalte ”vi lekte og lekte og lekte – det forundrer meg at vi ikke lekte oss ihjel”. Astrid Lindgren døde i 2002, 94 år gammel.

Det beste tipset til barnefamilier er å sette av minimum to dager til besøket. Nettopp for at det skal være tid til å hilse på og leke med figurene mellom forestillingene. Campingplassen og hyttebyen ligger perfekt for barnefamilier. Spesielt når man har små barn, som skal sove middag. Vi byttet mellom å ta med tepper og legge oss i parken, spise medbrakt mat, spise i campingvognen eller prøve svenske spesialiteter på en av de mange spisestedene.

Astrid Lindgrens Värld er for barn og barnslige sjeler, som har lyst til å leke og le, men det er sjelden man finner noe, som er så gjennomført ekte. Ingen steder kan man kjøpe hamburgere, pizza eller plastfigurer med ”made in China” på. Det er heller ingen spillemaskiner eller rutsjebaner. Kjøper man en av Emils mange trefigurer eller Pippis karameller er det håndlagde varer. Samtidig som man fascineres av fortellingene, trekker man på smilebåndet, men tenker også over den moral, som ligger bak. Astrid Lindgrens Värld er på samme tid en uhøytidelig lekeplass og en hilsen til hjertet fra en utrolig klok kvinne.


Faktaboks

Familiebillett for to voksne og tre barn koster fra 330 kr. for en dag og 450 kr. for to dager.
En overnatting på campingplassen koster fra 130 kr. pr. natt pr. familie.

Trillevogner kan leies for 15 kr. pr. dag. Husk selv tepper, mat, drikke, kamera og godt humør.
Astrid Lindgrens Värld ligger ca. 4 timers kjøring fra Helsingborg og Gøteborg.

Les mer om Astrid Lindgrens Värld deriblant flere priser på entré, campingplassen og hyttene: www.alv.se.

Flere campingplasser i området finnes på www.camping.se og www.campingsverige.se.
Besøk også:
Vimmerby er en hyggelig by. I området kan man flere steder besøke de stedene, som Astrid Lindgren lot seg inspirere av.

F.eks. Emils Katthult og Mar-Annelund, Kirsebærdalen fra Brødrene Løvehjerte og Bullerbyn.
Besøk også Lila Landet, som er hele Sverige i miniatyr og Astrid Lindgrens barndomshjem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden