: Kanotur til Silkeborg i Danmark | Din Fritid

Kanotur til Silkeborg i Danmark

Mathias er tre år, og har bare sovet i telt noen ganske få ganger. Vi har ”øvd” oss hjemme i hagen, og er nå klare for den første kanoferien sammen. Utgangspunktet for turen er Silkeborg Sø Camping, som ligger få minutters gange fra sentrum og med egen brygge i Silkeborg Langsø.

Herfra går turen videre inn forbi byen og en av Danmarks få sluseanlegg og helt sikkert det eneste, som sluser opp mot 3000 kanoer i året. Ved siden av slusen ligger Danmarks høyeste foss. Høydeforskjellen er 2 ½ meter.

Første dag er kort

Den første dagen i kanoen er kort, men det er utelukkende for å finne ut av, hvor lenge Mathias har lyst til å være i kanoen. Det går over all forventning, selv om det på den måten ikke er mye å foreta seg. Han sover fortsatt middagslur midt i kanoen med stor glede. Den friske luften gjør han trøtt. Etter et par timer kommer vi til Gudenåens Camping Silkeborg, som også ligger helt ned til vannet i Remstrup Å. Kanoen trekkes på land og fortøyes til neste dag, da vi skal seile videre. Klokken er ikke så mye, så vi får også tid til en tur i Aqua, som bl.a. viser livet under vannoverflaten og har dyr som otere, bevere, vaskebjørner, stork og andre spennende dyr, som lever i den danske naturen.

Et godt kanoområde

På campingplassene er det bilfrie områder for teltcampere. Et sant eldorado, fordi det føles som om man ligger i et stykke vild natur langt fra alfarvei. Men slik er det faktisk ikke i Silkeborg. Det fine er nettopp, at man er tett på naturen samtidig med, at man har byer langs vannveien. Campingplassene ligger også nær ved hverandre. Er det barn og unge i kanoen eller man er nybegynner er Silkeborg også et godt sted å utprøve ferieformen og få erfaring.

Dag to kommer vi lenger av gårde

Mathias er begeistret for å padle kano. Etter en god natts søvn i teltet, er han klar for enda en dag på vannet. Vi starter fra Gudenåens Camping Silkeborg og padler ut i noen av de større sjøene rundt byen. Det er også overskudd til en tur inn i Avnsø – også kallt ”brillene”, der isfuglen holder til. Fem timer i kanoen uten problemer, men ingen av oss har vanskeligheter med å falle i søvn om kvelden. Vi faller i søvn med en god følelse i kroppen. En blanding av tretthet og god samvittighet, fordi vi har opplevd noe, vært tett på naturen og brukt kroppen. Som danske skal vi være stolte av et område som Silkeborg. Tenk at det finnes i Danmark. Isolert og ukultivert natur, uten å være umulig å komme til med mindre man er overlevelsessekspert. Silkeborg er for alle. Også nybegynnere på tre år.

Mer informasjon

Du finner masser av inspirasjon, tips og gode råd om Silkeborg og omegn på www.silkeborg.com deriblant alt om årets mange festivaler. Vi bodde på: Silkeborg Sø Camping – www.seacamp.dk Gudenåens Camping, Silkeborg – www.indelukket.dk Kanoutleie: Silkeborg Kanocenter - https://www.silkeborgkanocenter.dk/.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden