Franske omeletter med bønnefräs
4 pers.
300g ferske bønner f.eks grønne bønner, snittebønner e.l. eller 250g dypfryste hericots verts
1 knippe salatløk
2 bokser (400g) røde bønner
1 knippe bladpersille
8 egg
Rens, skyll og skjer bønnene i mindre biter. Skyll og strimle salatløken. Fres bønner og løk i 1 ss olje ca 5 minutter. Skyll raskt av de røde bønnene med kaldt vann og lat det renne av. Vend ned bønnene i pannen. Krydre med 1 ts salt og 1 krm pepper. Grovhakk persillen og bland ned i retten. Visp sammen eggene med 1 ½ dl vann, 1 ts salt og 1 krm malt hvitpepper. Bland 4 omeletter i 2 ss olje i omgangar. Fordel blandingen på omelettene og brett sammen. Hold omelettene varme på et serveringsfat i ovnen mens de resterende omelettene stekes.
Server med brød og skivede tomater. By på jordbær og melonsalat med litt revet limeskall over som dessert.
Tips
Ringa gärna över 2-3 msk sweet chillisås över bönfräset innan omeltterna fylls.